Βραζιλία: 1,9% η μείωση της βιομηχανικής παραγωγής τον Απρίλιο

Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2006 12:10

ΜΕΙΩΣΗ, για πρώτη φορά σε επτά μήνες, σημείωσε τον Απρίλιο η βιομηχανική παραγωγή της Βραζιλίας, καθώς οι επεξεργαστές τροφίμων μείωσαν την παραγωγή τους, μετά τη μείωση της ζήτησης για μοσχαρίσιο κρέας και κοτόπουλο στις διεθνείς αγορές.

Η παραγωγή μειώθηκε 1,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, μετά την άνοδό της 5,3% τον Μάρτιο (αναθεωρημένα στοιχεία), όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Η μείωση της βιομηχανικής παραγωγής, ήταν μεγαλύτερη των προβλέψεων των 17 οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και εκτιμούσαν ότι αυτή θα ήταν 0,5%.

Η βιομηχανία, που αντιπροσωπεύει πλέον του 1/ 3 της οικονομίας της Βραζιλίας, ύψους 684 δισ. δολ., ήταν ο κύριος μοχλός ανάπτυξης 2,3%. Περίπου 100 οικονομικοί οργανισμοί που ρωτήθηκαν από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας, προβλέπουν ότι η οικονομία της Βραζιλίας θα αναπτυχθεί με ρυθμό 3,6% το 2006.

Η παραγωγή διαρκών καταναλωτικών αγαθών, όπως ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, αυτοκίνητα και προσωπικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αυξήθηκε 0,5%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, μετά από αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 11% που σημείωσε τον Μάρτιο. Η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών, όπως μηχανολογικός εξοπλισμός, μειώθηκε 0,3%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Η παραγωγή των μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών, όπως επεξεργασμένα τρόφιμα και προϊόντα καθαρισμού κατοικιών, υποχώρησε 2,5%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα