Ανάκαμψη στο Χ.Α., σταθεροποίηση στην Ευρώπη

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018 13:13
UPD:13:14
FOSPHOTOS/Alexandros Katsis

Την επιστροφή του προς τις 700 μονάδες διεκδικεί το Χρηματιστήριο Αθηνών, με μία συνεδρίαση που χαρακτήριζεται από μέτριο τζίρο, αλλά σημαντική άνοδο για τον  Γενικό Δείκτη. Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στα περισσότερα χρηματίστηρια της Ευρώπης, με τους επενδυτές να περιμένουν με ψυχραιμία να δουν πώς θα εξελιχθεί η εμπορική αντιπαράθεση ΗΠΑ- Κίνας, αλλά και σε ποιο βαθμό θα γίνουν πραγματικότητα τα όσα υποσχέθηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν στη συνάντησή του με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο. 

Με οδηγό το θετικό διεθνές κλίμα, στην Αθήνα ο Γ.Δ. καταγράφει άνοδο σχεδόν 1% στις 693,15 μονάδες και η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται λίγο πάνω από τα 13 εκατ. ευρώ, στις 13:05 ώρα Ελλάδος. 

Οι τράπεζες εξασφαλίζουν κέρδη 0,7%, ενώ μεγαλύτερα είναι τα κέρδη για τους κλάδους χρηματοοικονομικών υπηρεσιών (2%), πετρελαίου (1,9%), ταξιδιών- αναψυχής (1,9%) και τηλεπικοινωνιών (1,5%). 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 παρουσιάζει οριακή άνοδο, ενώ ελαφρά κέρδη εμφανίζουν οι δείκτες σε Λονδίνο, Φραγκφούρτη και Παρίσι. Μικρή μόνο πτώση για τον FTSE MIB στο Μιλάνο. 

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι πετρελαιοβιομηχανίες, ενώ πιέσεις δέχονται αυτοκινητοβιομηχανίες και τράπεζες. 

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα