Λι Κετσιάνγκ: Οι προκλήσεις πληθαίνουν, έχουμε τα εργαλεία για την αντιμετώπισή τους

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018 08:51
UPD:08:58
REUTERS/STOYAN NENOV

Η Κίνα έρχεται αντιμέτωπη με σοβαρές οικονομικές προκλήσεις, παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός της χώρας, Λι Κετσιάνγκ, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση θα λάβει άμεσα μέτρα στήριξης της οικονομίας. 

«Η Κίνα αντιμετωπίζει πλήθος δυσκολιών και προκλήσεων στο οικονομικό περιβάλλον» είπε ο Λι μιλώντας σε συνέδριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στην Τιαντζίν. 

«Πλήρως ενσωματωμένη στην παγκόσμια οικονομία, η κινεζική επηρεάζεται αναπόφευκτα από τις αξιοσημείωτες αλλαγές στο παγκόσμιο οικονομικό και εμπορικό περιβάλλον» εξήγησε, πρσοθέτοντας ότι «πράγματι είναι σήμερα πιο δύσκολο να διατηρήσουμε τις σταθερές επιδόσεις της κινεζικής οικονομίας». 

Παρόλα αυτά ξεκαθάρισε ότι το Πεκίνο έχει «επαρκή εργαλεία για να αντιμετωπίσει κινδύνους και προκλήσεις».  Αποφεύγοντας τις ευθείες αναφορές στην αντιπαράθεση με την Κίνα, ο Λι επανέλαβε την αφοσίωση της Κίνας στις βασικές αρχές του πολυμερούς συστήματος και του ελεύθερου εμπορίου και υπογράμμισε ότι οι διεθνείς εμπορικοί κανόνες, αν και επιδέχονται βελτιώσεων, έχουν συμβάλλει στην πρόοδο της ανθρωπότητας. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα