ΒofA Merrill Lynch: Σε υψηλά επτά ετών η απαισιοδοξία για την παγκόσμια οικονομία

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018 17:46
UPD:17:48
EPA/ANDY RAIN

Μπορεί οι αγορές να μην ταράχθηκαν σήμερα ιδιαίτερα από τα εμπορικά πυρά, που ανταλλάσσουν ΗΠΑ και Κίνα, αλλά είναι σαφές πως ο εμπορικός πόλεμος τους ανησυχεί έντονα. Νέα έρευνα της Bank of America Merrill Lynch αποκαλύπτει μάλιστα ότι η απαισοδοξία των επενδυτών για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας κινείται σε επίπεδα, που είχαμε να δούμε εδώ και σχεδόν επτά χρόνια. 

Οι καθαρές εκτιμήσεις για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες ανέρχονται στο 24% από μόλις 7% πριν από έναν μήνα. Οι φόβοι αντανακλούνται και στη σύνθεση του χαρτοφυλακίου, όπου το μερίδιο των μετρητών στο 5,1%- τα υψηλότερα επίπεδα εδώ και 18 μήνες. 

Τα ταμεία διαχείρισης διαθεσίμων είχαν στα χέρια τους 2,84 τρισ. δολάρια στα τέλη Ιουλίου- ποσό αυξημένο κατά 7,1% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με το Investment Company Institute. Τα φορολογίσιμα ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια είχαν επίσης ενεργητικό 3,46 τρισ. δολαρίων- το οποίο αντιστοιχεί σε αύξηση 5,7%. 

Θα πρέπει πάντως να σημειώσουμε πως αν και η εμπιστοσύνη στις διεθνείς μετοχές έχει καμφθεί αισθητά, εκείνη στις αμερικανικές παραμένει κοντά στα υψηλότερα επίπεδα από το 2015. 

Πηγή: CNBC 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα