Αλογοσκούφης: Δεν βρίσκεται σε ανησυχητικό επίπεδο η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου

Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2006 17:44

Είναι σαφής η δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε το δημοσιονομικό έλλειμμα να είναι κάτω από το 3% του ΑΕΠ το 2006 και το 2007, δήλωσε σήμερα από το Λουξεμβούργο ο υπουργός Oικονομίας & Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, μετά τις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο για τις νομισματικές υποθέσεις Επίτροπο Χοακίν Αλμούνια, ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι στις συζητήσεις αυτές εξετάζονται οι λεπτομέρειες των πολιτικών που ακολουθούνται.

Ο κ. Αλογοσκούφης εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν βρίσκεται σε ανησυχητικό επίπεδο η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/06/07/1200349.htm , αν και έχει κάποια σημασία για τις εξαγωγές, η ανάκαμψη της ευρωζώνης είναι ανεξάρτητη από την εξέλιξή της. Τόνισε πως σε μια μεγάλη οικονομική περιοχή, όπως είναι η ευρωζώνη ή η Ε.Ε., η ισοτιμία αυτή δεν επηρεάζει με καθοριστικό τρόπο τις οικονομικές εξελίξεις.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, η ευρωπαϊκή οικονομία βρίσκεται σε μια σταθερή πορεία ανάκαμψης, γεγονός που αναμένεται να βοηθήσει όλες τις ευρωπαϊκές οικονομίες.

Ο κ. Αλογοσκούφης επισήμανε ότι στο Eurogroup αποφασίστηκε η ένταξη της Σλοβενίας την ευρωζώνη, απόφαση την οποία χαρακτήρισε πολύ σημαντική.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα