Υπό πίεση η Wall Street εν αναμονή των νέων αμερικανικών δασμών

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018 23:10
UPD:23:12
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Υπό πίεση βρέθηκαν απόψε οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street εν όψει της επικείμενης επιβολής νέων αμερικανικών δασμών σε κινεζικά προϊόντα, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε κατά 0,35% στις 26.062 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε πτώση κατά 0,55% στις 2.888 μονάδες και ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε μείωση κατά 1,43% στις 7.895 μονάδες.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Apple διολίσθησε κατά 2,3% εν μέσω των ανησυχιών για τις επιπτώσεις του σινο-αμερικανικού εμπορικού «πολέμου», καθώς η Κίνα αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά του αμερικανικού «κολοσσού».

Δεν ήταν τυχαία άλλωστε, η προ εβδομάδων παρέμβαση της Apple εναντίον της επιβολής πρόσθετων δασμών, με το επιχείρημα ότι τα νέα μέτρα θα πλήξουν τις αμερικανικές επιχειρήσεις.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να ανακοινώσει την επιβολή δασμών σε κινεζικά αγαθά, συνολικής αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ήδη εξετάζει το ενδεχόμενο νέων μέτρων σε πρόσθετα κινεζικά προϊόντα, αξίας 267 δισ. δολαρίων.

Το Πεκίνο από την πλευρά του, έχει προαναγγέλλει την επιβολή αντιμέτρων, παρά το γεγονός ότι οι δύο πλευρές επιχειρούν να εκκινήσουν εκ νέου τις διαπραγματευτικές διαδικασίες για την αποκλιμάκωση της έντασης.

Απώλειες της τάξης άνω του 1% εμφάνισε και η μετοχή της Boeing, η οποία επίσης αναμένεται να επηρεαστεί δυσμενώς από την εμπορική διένεξη μεταξύ των δύο χωρών.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα