Ε. Αχτσιόγλου: Τις επόμενες ημέρες η τροπολογία για την αύξηση του κατώτατου μισθού

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018 21:04
UPD:21:06
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗ

Του Στέλιου Παπαπέτρου
[email protected]

Μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα θα έρθει στη Βουλή η τροπολογία για να ξεκινήσει η διαδικασία για την αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιανουάριο του 2019, σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Σε συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η κ. Αχτσιόγλου τόνισε: «Μέσα στην εβδομάδα θα φέρω τροπολογία στην βουλή η οποία θα ορίσει ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει τώρα, δηλαδή, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις αρχές Ιανουαρίου. Η διαδικασία προβλέπει μια σειρά από εκθέσεις από διάφορους επιστημονικούς φορείς, διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους , εισήγηση από επιτροπή εμπειρογνωμόνων, υπουργική απόφαση και έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο».

Όπως τόνισε η υπουργός Εργασίας η αύξηση του κατώτατου μισθού θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2019. Η κ. Αχτσιόγλου αναφέρθηκε και στο θέμα της περικοπής των συντάξεων εντός του 2019, υποστηρίζοντας ότι «διαρθρωτικά και δημοσιονομικά» το εν λόγω μέτρο «δεν είναι αναγκαίο». Όπως ανέφερε «Η ελληνική οικονομία μπορεί να πετύχει τους στόχους του πλεονάσματος χωρίς να χρειάζεται το μέτρο της μείωσης των συντάξεων. Το ασφαλιστικό μπορεί να σταθεί στα πόδια του και είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμο και για τον λόγο αυτό δεν χρειάζεται νέα περικοπή συντάξεων».

Όπως ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου «Έχουμε εγκεκριμένη μελέτη από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς που αποδεικνύει την βιωσιμότητα του συστήματος μέχρι το 2070».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα