Skylark: Στα ύψη οι μετοχές της, μετά το δημοσίευμα για εξαγορά της

Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2006 08:09

ΑΝΟΔΟ πλέον του 15% σημείωσαν οι μετοχές της Skylark Co., της μεγαλύτερης αλυσίδας εστιατορίων της Ιαπωνίας, μετά το δημοσίευμα ότι η εταιρεία ενδέχεται να πουληθεί αντί ποσού πλέον των 260 δισ. γιέν (2,3 δισ. δολ.), στη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης της χώρας.

Το διοικητικό συμβούλιο συνεδριάζει σήμερα για να σκεφτεί διάφορες δυνατότητες, ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος της Skylark, Makoto Suzuki, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες. Νωρίτερα, η εφημερίδα Nihon Keizai, ανέφερε σε δημοσίευμά της, ότι η Nomura Principal Finance Co. και η CVC Capital Partners Ltd., ενδέχεται να επενδύσουν 150 δισ. γιέν μαζί με τη διοίκηση για να αγοράσουν την εταιρεία που εδρεύει στο Τόκυο.

Οι μετοχές της Skylark, υποχώρησαν 37% τα πέντε τελευταία χρόνια, υστερώντας της ανόδου του δείκτη Topix. Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 1962, έχει 4.400 εστιατόρια στην Ιαπωνία, συμπεριλαμβανομένων και καταστημάτων στην Ταϊβάν, τη Ν. Κορέα, την Ταϊλάνδη και τις ΗΠΑ.

Σήμερα, κατά το πρωϊνό μέρος της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, οι μετοχές της Skylark σημείωναν άνοδο 15,9%, φθάνοντας στα 2.405 γιέν η μία, τα μέγιστα μέσα σε χρονικό διάστημα πλέον του έτους. Η εταιρεία εκτιμά ότι τα κέρδη της φέτος θα είναι 3,2 δισ. γιέν, χαμηλότερα από τα 6,7 δισ. γιέν που ήταν το 2005.

Τα έσοδα της εταιρείας από τα εστιατόριά της στην Ιαπωνία υποχώρησαν τα δύο τελευταία χρόνια στα 12 τρισ. γιέν το 2005, σύμφωνα με την Foodservice Industry Research Center, που εδρεύει στο Τόκυο. Στους ανταγωνιστές της Skylark, περιλαμβάνεται η αλυσίδα εστιατορίων Denny's της Seven & I Holdings Co.

Τα στελέχη της εταιρείας και τα μέλη της ιδρυτικής εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου και του ανώτατου εκτελεστικού της διευθυντή, Kiwamu Yokokawa, θα βοηθήσουν στην προσφορά για την Skylark, σύμφωνα με το δημοσίευμα στην εφημερίδα Nihon Keizai.

H CVC Capital, με έδρα το Λονδίνο, έχει αντλήσει 2,7 δισ. δολ., από επενδύσεις της στην Ασία. Οι εκπρόσωποί της στο Τόκυο, δεν βρέθηκαν αμέσως για να σχολιάσουν το θέμα. Αξιωματούχοι της Nomura Principal, σκέλους της μεγαλύτερης χρηματιστηριακής της Ιαπωνίας, αρνήθηκαν επίσης να κάνουν κάποιο σχόλιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα