Brexit: «Καμπανάκι» ΔΝΤ για την περίπτωση «no deal»

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018 12:31
UPD:18/09/2018 08:27
REUTERS/PETER NICHOLLS

«Σημαντικά χειρότερες» προοπτικές για τη βρετανική οικονομία σε περίπτωση που η χώρα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μια συμφωνία για το Brexit «βλέπει» το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ταμείου, το Ηνωμένο Βασίλειο θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1,5% περίπου τον χρόνο το 2018 και το 2019 εάν επιτευχθεί μια ευρεία συμφωνία για το Brexit. Τον Ιούλιο, το ΔΝΤ ανέφερε ότι οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1,4% φέτος και 1,5% το 2019.

Ωστόσο, ένα Brexit που θα δημιουργεί αναταραχή θα οδηγήσει σε «σημαντικά χειρότερο αποτέλεσμα», προειδοποίησε το ΔΝΤ στην τελευταία έκθεσή του για τη βρετανική οικονομία που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

EURONEWS

Σε δηλώσεις της, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ επεσήμανε ότι ελπίζει και προσεύχεται να υπάρξει μία συμφωνία μεταξύ Βρυξελλών και Λονδίνου.

Παράλληλα, τόνισε ότι «βλέπει» πολλά αρνητικά από την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Σε δήλωσή του, ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ τόνισε ότι το Λονδίνο οφείλει να ακούσει τις «ξεκάθαρες προειδοποιήσεις» από το ΔΝΤ για τους κινδύνους που δημιουργεί για τη βρετανική οικονομία η πιθανότητα ενός Brexit χωρίς μια συμφωνία.

Η Βρετανία αναμένεται να αποχωρήσει από την Ε.Ε. τον Μάρτιο της επόμενης χρονιάς αλλά το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες έχουν ακόμα να καταλήξουν σε μια συμφωνία για να διασφαλίσουν μια μεταβατική περίοδο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, AFP



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα