Bouygues: 54% η αύξηση των κερδών το α' τρίμηνο

Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2006 09:37

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 54%, περισσότερο από ότι αναμενόταν, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της δεύτερης κατασκευαστικής εταιρείας στον κόσμο, Bouygues SA, αποτέλεσμα των συμβολαίων κατασκευών, αλλά και μεριδίου σε γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 148 εκατ. ευρώ (189 εκατ. δολ.) από 96 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εκπροσώπου της εταιρείας, Blandine Delafon. Η εταιρεία εμφάνισε κέρδη 27 εκτα. ευρώ, μετά την πώληση του λοιπού μεριδίου της στην Saur, μια εταιρεία κοινής ωφελείας ύδρευσης και ηλεκτρικής ενεργείας.

Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Martin Bouygues, επέκτεινε της δραστηριότητες της κατασκευαστικής στον τομέα της τηλεόρασης και της κινητής τηλεφωνίας και τώρα διαφοροποιεί τις επενδύσεις με αγορά περαιτέρω μεριδίου στην Alstom SA, τη γαλλική εταιρεία κατασκευής σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας και τραίνων. Πέρυσι, το σκέλος κατασκευών της Bouygues έκλεισε ρεκόρ παραγγελιών και η προοπτική ώθησε την εταιρεία να αναθεωρήσει προς τα πάνω την πρόβλεψη για τις πωλήσεις της το 2006, κατά 500 εκατ. ευρώ.

Οι μετοχές της Bouygues έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 1,1%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 14,1 δισ. ευρώ. Οι μετοχές της Vinci SA, της μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρείας στον κόσμο, σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση, ενώ οι μετοχές της France Telecom SA, της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Γαλλίας έχουν υποχωρήσει 16%.

Η Bouygues, της οποίας οι πωλήσεις αυξήθηκαν το πρώτο τρίμηνο σε ποσοστό 10%, φθάνοντας τα 5,23 δισ. ευρώ, σήμερα αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη των πωλήσεων για το σύνολο της χρήσης, στα 25,8 δισ. ευρώ, από 25,3 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα