Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2006 10:02

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά είχε μεικτές τάσεις μεταξύ των δεικτών με τον FTSE/ASE 20 να πραγματοποιεί οριακή άνοδο. Είναι εντυπωσιακές οι αυξομειώσεις που παρουσίασαν ενδοσυνεδριακά αρκετές μετοχές, σημάδι των καιρών, καθώς παρά την ξεκάθαρη πτωτική πορεία που ακολουθούν οι αγορές, αρκετές εταιρίες βρίσκονται υπερπουλημένες και σε ελκυστικά επίπεδα».

Euroxx: «Μικτή εικόνα για την Σοφοκλέους κατά τη χθεσινή συνεδρίαση με τον γενικό δείκτη τιμών να καταγράφει απώλειες ενώ ο FTSE-20 και FTSE-80 ενισχύθηκαν οριακά. Ο τζίρος συναλλαγών κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα. Στην Ευρώπη οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες σημείωσαν άνοδο, αντίθετα σε Αμερική και Ασία το κλίμα ήταν αρνητικό με τον Nikkei να ξεχωρίζει καταγράφοντας απώλειες της τάξεως του 3,55%. Για σήμερα εκτιμάται ότι την τάση στο Χ.Α. θα δώσει η κίνηση των αγορών στην Ευρώπη».

Fortius Finance: «Η αύξηση της ζήτησης στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου και ιδίως στις Εθνική, Alpha και Eurobank μπορεί να χαρακτηρισθεί ως ιδιαίτερα θετική, στην περίπτωση βέβαια που συνεχισθεί και στις συνεδριάσεις που ακολουθούν. Αντίθετα, ιδιαίτερα αρνητική είναι η εικόνα των ξένων δεικτών, η οποία εν απουσία καταλυτικών νέων στο εσωτερικό συνεχίζει να επηρεάζει το ΧΑ.

»Για τη σημερινή συνεδρίαση ως πιθανότεροι σενάριο προκρίνουμε την υποχώρηση του ΓΔ σε χαμηλότερα επίπεδα, με βασικό σημείο αναφοράς από τεχνικής απόψεως τις 1.860 μονάδες για το FTSE/ASE-20. Το ενδιαφέρον σήμερα στο εξωτερικό θα εστιασθεί στη συνεδρίαση της ΕΚΤ για τη νομισματική πολιτική (14:45 τοπική ώρα) και στη φρασεολογία που θα χρησιμοποιηθεί (αναμένεται αύξηση του βασικού επιτοκίου διατραπεζικού δανεισμού κατά 25 μονάδες βάσης στο 2,75%)».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα