ΒΑΑ: Τέλος στις συνομιλίες για την εξαγορά της από την Goldman Sachs

Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2006 11:08

ΤΕΛΟΣ έλαβαν οι συνομιλίες με την Goldman Sachs Group Inc. για την εξαγορά της BAA Plc, όπως ανακοίνωσε η βρετανική εταιρεία. Η μεγαλύτερη διαχειρίστρια αεροδρομίων στον κόσμο, συμφώνησε να εξαγοραστεί από την ισπανική Grupo Ferrovial στις 6 Ιουνίου, αντί του ποσού των 10,1 δισ. λιρών Αγγλίας (18,7 δισ. δολ.).

«Η BAA ενημερώνει τους μετόχους ότι οι συνομιλίες μεταξύ της ΒΑΑ και της κοινοπραξίας που συμμετέχει η Goldman Sachs Infrastructure Group, τελείωσαν», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ιδιοκτήτριας του αεροδρομίου Heathrow του Λονδίνου.

Η BAA, που έχει επίσης στην κυριότητά της τα αεροδρόμια Gatwick και Stansted στην Αγγλία, ήταν στόχος εξαγοράς, καθώς έχει το μονοπώλιο πτήσεων στην πρωτεύουσα της Βρετανίας και αύξησε την επιβατική της κίνηση σε άλλα τέσσερα βρετανικά της αεροδρόμια.

Η Ferrovial, η δεύτερη σε μέγεθος κατασκευαστική εταιρεία της Ισπανίας, αγόρασε το 15,8% στην ΒΑΑ στις 6 Ιουνίου. Η τράπεζα που εδρεύει στη Ν. Υόρκη, θα πρέπει επίσης να καταβάλει 115,5 εκατ. λίρες Αγγλίας στη Ferrovial, εάν η ΒΑΑ χάλαγε την συμφωνία τους.

Η Goldman, o μεγαλύτερος χρηματιστηριακός οίκος των ΗΠΑ, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι οι συζητήσεις με την ΒΑΑ βρίσκονται σε εξέλιξη και πίεσε τους επενδυτές στην ΒΑΑ να μην κάνουν καμμία κίνηση.

Οι μετοχές της ΒΑΑ σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση φθάνοντας στις 935 πένες η μία στις 8:10 π.μ. στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 10,1 δισ. λίρες στερλίνες. Από τις 8 Φεβρουαρίου που η Ferrovial εξέφρασε το ενδιαφέρον της να εξαγοράσει την ΒΑΑ οι μετοχές της τελευταίας έχουν σημειώσει άνοδο 43%.

Η UBS AG και η Rothschild Group είναι σύμβουλοι της BAA και η Citigroup Inc. μει την Macquarie Bank Ltd., είναι σύμβουλοι της Ferrovial.

Η ΒΑΑ δέχθηκε προσφορές για την εξαγορά της μετά την πρόβλεψη τον περασμένο μήνα ότι η επιβατική κίνηση θα αυξηθεί 3% μέσα στην επόμενη δεκαετία στη Βρετανία, καθώς η οικονομία της χώρας αναπτύσσεται και οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, όπως η EasyJet Plc, αναπτύσσονται.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα