Nomura: Ηγείται της εξαγοράς της Skylark

Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2006 11:44

ΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ σκέλος της Nomura Holdings Inc., θα ηγηθεί της εξαγοράς ύψους 271,7 δισ. γιέν (2,4 δισ. δολ.) της Skylark Co., της μεγαλύτερης αλυσίδας εστιατορίων της Ιαπωνίας, κάνοντας τη μεγαλύτερη εξαγορά στη χώρα.

Η Nomura Principal Finance Co. και η CVC Capital Partners Ltd., προσέφεραν 2.500 γιέν ανά μετοχή, 20% περισσότερα από τη χθεσινή τιμή κλεισίματος της μετοχής. Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Skylark, Kiwamu Yokokawa, 68 ετών, ένας από τα τέσσερα αδέλφια που ίδρυσαν τα εστιατόρια της αλυσίδας το 1962, θα συμμετέχει στην εξαγορά, σύμφωνα με ανακοίνωση των εταιρειών.

Η Skylark αντιμετωπίζει την αύξηση του ανταγωνισμού από τις αλυσίδες ταχείας εστίασης στην Ιαπωνία, αλλά και τις εταιρείες παράδοσης φαγητών στο σπίτι, που λειτουργούν με τη μέθοδο του franchising, σε μία αγορά που συρρικνώθηκε 17% από την άνοδό της στα 30 τρισ. γιέν το 1997. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της Skylark τα πέντε τελευταία χρόνια, υστερώντας της ανόδου 20% του δείκτη Topix.

H Nomura και η CVC Capital σχεδιάζουν να αποκτήσουν τουλάχιστον το 61% της Skylark και να βγάλουν τις μετοχές της από το Χρηματιστήριο σύμφωνα με την ανακοίνωση. Σήμερα, οι μετοχές της Skylark σημείωσαν άνοδο 14%, φθάνοντας στα 2.365 γιέν η μία, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο σε 16 χρόνια, μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα Nihon Keizai, ότι υπάρχει σχέδιο εξαγοράς της. http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/06/08/1200709.htm .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα