Επιφυλακτική άνοδος, χωρίς πνοή, στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018 14:34
UPD:14:37
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επιφυλακτική άνοδο παρουσιάζει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους αγοραστές να υπερτερούν οριακά των πωλητών.

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,39% και διαμορφώνεται στις 681,50 μονάδες, με την άνοδο ωστόσο, να μην εμφανίζει ενδείξεις περαιτέρω δυναμικής.

Από την πλευρά του, ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει απωλέσει σχεδόν το 30% της αξίας του, ανακάμπτει σήμερα στο +1,62%.

Της ανόδου ηγείται η Eurobank, η οποία ενισχύεται κατά 2,10%, ενώ ακολουθούν η Alpha Bank (1,71%), η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (1,55%) και η Τράπεζα Πειραιώς (0,96%).

Η πορεία των τραπεζών, η οποία εν πολλοίς κρίνει και την πορεία του Γενικού Δείκτη, είναι αδύνατο να προβλεφθεί με ακρίβεια, καθώς οι εξελίξεις διαδέχονται η μία την άλλη.

Σήμερα, ενδεικτικά, η Bank of America προχώρησε στην υποβάθμιση της τιμής-στόχου για τις Alpha Bank, ΕΤΕ και Πειραιώς, ενώ αναβάθμισε οριακά την τιμή-στόχο για τη Eurobank. Είχε προηγηθεί στις αρχές της εβδομάδας το δραστικό «μαχαίρι» από τη Deutsche Bank.

Οι αναλυτές, ως εκ τούτου, εμφανίζονται διστακτικοί ως προς τον τραπεζικό κλάδο, καθώς τα προβλήματα είναι πολλά, με κυριότερο όλων αυτό των μη εξυπηρετούμενων «ανοιγμάτων», γεγονός το οποίο κρατάει μακριά τους μακροπρόθεσμους επενδυτές.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης εμφανίζει θετικά πρόσημα, με τις μετοχές των Viohalco και ΟΛΠ να ξεχωρίζουν, διαγράφοντας κέρδη της τάξης του 3%. Στον αντίποδα, Lamda Development και Μότορ Όιλ διολισθαίνουν κατά 1,50%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τζίρος των συναλλαγών καθορίζεται στα 36,52 εκατομμύρια ευρώ, ενώ από το σύνολο των μετοχών, 44 ενισχύονται, 40 υποχωρούν, 22 παραμένουν αμετάβλητες και 92 είναι ανενεργές.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα