Ρωσία: Μείωση των συναλλαγματικών αποθεμάτων σε δολ. στροφή σε ευρώ

Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2006 13:27

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι περιόρισε στο 50% το ποσοστό των συναλλαγματικών αποθεμάτων της σε δολάρια, αυξάνοντας το ποσοστό σε ευρώ.

Ο πρόεδρος του διοικητικού της Κεντρικής Τράπεζας, Σεργκέι Ιγνάτιεφ, διευκρίνισε ότι το ποσοστό σε ευρώ των ύψους 240 δισ. δολ. συναλλαγματικών αποθεμάτων και αποθεμάτων χρυσού της Ρωσίας ανέρχεται πλέον στο 40%, με το υπόλοιπο να είναι σε στερλίνες και γιέν.

Αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας έχουν πει ότι, προηγουμένως, το ποσοστό σε ευρώ ανερχόταν σε 25% με 30%.

Η εξέλιξη αυτή συνάδει με την προτεινόμενη διαφοροποίηση του ύψους 71,5 δισ. δολ. ταμείου δημοσιονομικής σταθεροποίησης στη Ρωσία, το οποίο ήταν μέχρι σήμερα σε ρούβλια και θα μετατραπεί σύντομα σε δολάρια σε ποσοστό 40%, σε ευρώ σε ποσοστό 40% και σε στερλίνες σε ποσοστό 10%.

Ο πρώτος αναπληρωτής πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας Αλεξέι Ουλιουκάγεφ έχει πει ότι τα συναλλαγματικά αποθέματα και τα αποθέματα χρυσού της Ρωσίας θα αυξάνονται κατά 5 με 6 δισ. δολ. μηνιαίως, κάτι το οποίο σημαίνει ότι η δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαιοεξαγωγός χώρα παγκοσμίως ενδέχεται να υποσκελίσει την Ταϊβάν στην κατάταξη των χωρών ως προς τα συναλλαγματικά αποθέματά τους.

ΠΗΓΗ: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα