Σταδιακή αύξηση των δικαιούχων στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού

Παρουσίαση του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2006 και του προγράμματος ταξιδιών «Γνωρίζω τη Χώρα μου»
Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2006 14:49

Το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2006, καθώς και ένα νέο πρόγραμμα για νέους ηλικίας 18 έως 30 ετών που αποτελεί πρωτοβουλία του ΕΟΤ και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη Πετραλιά.

Οσον αφορά το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2006, το οποίο ξεκινά από την 1η Ιουλίου και θα διαρκεσει μέχρι το τέλος του έτους, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι ο προϋπολογισμός του είναι αυξημένος κατά 33%, ενώ το σύνολο των δικαιούχων ανέρχεται σε 100 χιλιάδες.

Το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, η διαδικασία του οποίου θα κινηθεί μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, αποτελείται από τρεις ενότητες που έχουν ως εξής:

1. Το Πρόγραμμα επτά διανυκτερεύσεων. Αφορά συνολικά 86.000 δικαιούχους.

2. Το Πρόγραμμα για την Τρίτη Ηλικία. Αφορά συνολικά 6.000 δικαιούχους. Η διαφορά με τα άλλα προγράμματα είναι ότι θα διαρκέσει από την 1η Οκτωβρίου μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

3. Το Πρόγραμμα Εκδρομών εντός Ελλάδας. Αφορά συνολικά 5.000 δικαιούχους για τριήμερες εκδρομές (δύο διανυκτερεύσεων) και σε άλλους 3.000 δικαιούχους για πενθήμερες διακοπές (τεσσάρων διανυκτερεύσεων).

Επιπρόσθετα, η υπουργός Τουρισμού παρουσίασε ένα νέο Πρόγραμμα Ταξιδιών, το οποίο ονομάζεται «Γνωρίζω τη Χώρα μου» και απευθύνεται σε νέους ηλικίας 18-30 ετών που κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα. Όπως υπογράμμισε, πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία που σχεδιάστηκε και θα υλοποιηθεί από τον ΕΟΤ με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

Το πρόγραμμα «Γνωρίζω τη Χώρα μου» θα ξεκινήσει από την 1η Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του έτους. Εχει συνολικό προϋπολογισμό 500 χιλιάδες ευρώ και εκτιμάται ότι θα συμμετάσχουν περίπου 3.000 δικαιούχοι με μία επιβάρυνση 50 ευρώ κατ' άτομο. Αφορά περίπου 55 ταξίδια των 50 ατόμων, με τριήμερη διάρκεια. Για τα ταξίδια έχουν επιλεγεί ως αφετηρίες οκτώ πόλεις ή περιοχές που είναι: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Λάρισα, Κομοτηνή, Κρήτη και Μυτιλήνη.

Αναφερόμενη στην εδραίωση του Κοινωνικού Τουρισμού, η κ. Πετραλιά εξήγγειλε ότι από το 2007, και για τα επόμενα χρόνια, θα αυξάνεται σταδιακά ο αριθμός των δικαιούχων στα συγκεκριμένα προγράμματα, καθώς οι πρωτοβουλίες για τον Κοινωνικό τουρισμό εντάσσονται στην προσπάθεια να αυξηθεί η συμμετοχή του τουρισμού στο ΑΕΠ από το 18% στο 30%.

Όπως επισημάνθηκε, μέσω των προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού, στα οποία τα τελευταία δύο χρόνια αυξάνονται οι δικαιούχοι, οι επιλογές καταλυμάτων και ο προϋπολογισμός τους, δίνεται η δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες, με συμβολική ή και μηδενική σε αρκετές περιπτώσεις επιβάρυνση, να κάνουν διακοπές σε περιοχές ή και καταλύματα που υπό κανονικές συνθήκες θα δυσκολεύονταν να επισκεφθούν.

Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα