Πώς αντέδρασαν οι αγορές στις δηλώσεις Ντράγκι

Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 16:30
UPD:16:33
REUTERS/STAFF

Στην εκτίμηση ότι ο πληθωρισμός θα κινηθεί κοντά στο στόχο του 2%, παρά τους επίμονους κινδύνους για την οικονομική ανάκαμψη, αλλά και στην επισήμανση ότι η έως τώρα μετάδοση του «ιού» των αναδυόμενων αγορών στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα είναι εξαιρετικά περιορισμένη φαίνεται να στάθηκαν οι επενδυτές στις ευρωπαϊκές αγορές. 

Υπό αυτές τις συνθήκες είχαμε άνοδο για το ευρώ, χαμόγελα στις αγορές ομολόγων και μίνι ράλι των τραπεζικών μετοχών- ειδικά αυτών με έκθεση στην τουρκική οικονομία. Στο τελευταίο συνέβαλε βεβαίως τα μέγιστα και η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας με την απόφασή της να αυξήσει αισθητά τα επιτόκια. 

Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα ανατιμάται κατά 0,5% έναντι του αμερικανικού, με την ισοτιμία στο 1,1684 δολάρια ανά ευρώ, στις 16:25 ώρα Ελλάδος, λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης Τύπου του Μάριου Ντράγκι. 

Στο μέτωπο των μετοχών, Φραγκφούρτη, Παρίσι και Μαδρίτη παρουσιάζουν κέρδη 0,5% με 0,6%, ενώ ο FTSE MIB στο Μιλάνο παραμένει σχεδόν αμετάβλητος, παρά το ράλι της Unicredit. Δυναμική ανάκαμψη καταγράφουν επίσης οι μετοχές της γαλλικής BNP Paribas και της ισπανικής BBVA. 

Στην αγορά κρατικού χρέους, οι αποδόσεις του συνόλου σχεδόν των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης καταγράφουν πτώση από 1 έως 3 μονάδες βάσης. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα