Βαλκάν Εξπόρτ: Εξοδος από την επιτήρηση

Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2006 18:43

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε τη μεταφορά των μετοχών της εταιρίας "ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ Α.Ε." από την Κατηγορία Επιτήρησης στην Κατηγορία Μεσαίας και Μικρής Κεφαλαιοποίησης της Αγοράς Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, από την 9η Ιουνίου 2006, καθώς πληρούνται οι προϋποθέσεις του άρθρου 213 του Κανονισμού του Χ.Α.

Επίσης, το Δ.Σ. του Χ.Α. διαπίστωσε την κατ’ αρχήν συνδρομή των προϋποθέσεων για την εισαγωγή των μετοχών της εταιρίας "TELEDOME A.E.B.E." στην Κατηγορία Μεσαίας και Μικρής Κεφαλαιοποίησης της Αγοράς Αξιών του Χ.Α.

Το Δ.Σ. του Χ.Α. ενέκρινε επίσης την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση:

• των 339.269.412 δικαιωμάτων προτίμησης επί των μετοχών της εταιρίας "ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.", που θα προκύψουν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων της εταιρίας, σε αναλογία 4 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές για κάθε 10 παλαιές κοινές ονομαστικές μετοχές, σε τιμή διάθεσης μετοχής 22,11 ευρώ. Η έναρξη διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων προτίμησης προϋποθέτει την έγκριση του Ενημερωτικού Δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η ημερομηνία αποκοπής και η περίοδος άσκησης και διαπραγμάτευσης του δικαιώματος προτίμησης θα προσδιοριστεί με νεώτερη ανακοίνωση της Τράπεζας.

• των 53.717.609 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας "ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ A.E.", που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με διανομή δωρεάν μετοχών στους μετόχους της εταιρίας, σε αναλογία 1 νέα κοινή ονομαστική μετοχή για κάθε 4 παλαιές κοινές ονομαστικές μετοχές. Δικαιούχοι των νέων δωρεάν μετοχών θα είναι οι εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο της εταιρίας μετά την εκκαθάριση των συναλλαγών του Χ.Α. της 14ης Ιουνίου 2006. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων δωρεάν μετοχών ορίστηκε η 22η Ιουνίου 2006.

• των 5.000.000 ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, πενταετούς διάρκειας, σταθερού επιτοκίου 3,90% και εκδόσεως 24/5/2006.

Το Δ.Σ. του Χ.Α. επίσης ενέκρινε την αποδέσμευση 2.831.378 μετοχών της εταιρίας "ΔΕΛΤΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ & ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" με σκοπό τη μεταβίβασή τους ως εξής: α) 2.406.178 μετοχές στην εταιρία «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Α.Ε.» και β) 425.200 μετοχές στον Ευάγγελο Μυτιληναίο.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω μετοχές θα παραμείνουν δεσμευμένες.

Τέλος, το Δ.Σ. του Χ.Α. κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενημερώθηκε για:

• τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρείας "ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ" από 3 ευρώ σε 1,75 ευρώ, με αναλογική επιστροφή ποσού 1,25 ευρώ ανά μετοχή με καταβολή μετρητών στους μετόχους. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των υφισταμένων μετοχών με την νέα ονομαστική αξία - 1,75 ευρώ ανά μετοχή - και ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος απόληψης της επιστροφής κεφαλαίου ορίστηκε η 30η Ιουνίου 2006.

• τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας "ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ Α.Ε." από 4,90 ευρώ σε 1,21 ευρώ. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των υφιστάμενων μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία ορίστηκε η 15η Ιουνίου 2006.

• α) την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας «ATTICA A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» από 0,90 ευρώ σε 1,20 ευρώ, και β) τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της ιδίας εταιρίας από 1,20 ευρώ σε 0,60 ευρώ, με αναλογική επιστροφή ποσού 0,60 ευρώ ανά μετοχή με καταβολή μετρητών στους μετόχους. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των υφισταμένων μετοχών με την τελική νέα ονομαστική αξία - 0,60 ευρώ ανά μετοχή - και ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος απόληψης της επιστροφής κεφαλαίου ορίστηκε η 15η Ιουνίου 2006.

• Τη λύση σύμβασης (παύση) ειδικής διαπραγμάτευσης επί των μετοχών της εισηγμένης εταιρίας «JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» από την εταιρία – Μέλος του ΧΑ «EFG EUROBANK Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ.».

• Την παραίτηση της εταιρίας – Μέλους του ΧΑ «ΕΓΝΑΤΙΑ FINANCE Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ.» από την ιδιότητα του Ειδικού Διαπραγματευτή στη διαπραγμάτευση στην Αγορά Παραγώγων του ΧΑ

των ΣΜΕ και των Δικαιωμάτων επί του δείκτη FTSE/ΧΑ-20.

• Την παραίτηση της εταιρίας – Μέλους του ΧΑ «PROTON SECURITIES Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ.» από την ιδιότητα του Ειδικού Διαπραγματευτή στη διαπραγμάτευση στην Αγορά Παραγώγων του ΧΑ των Δικαιωμάτων επί του δείκτη FTSE/ΧΑ Mid 40.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα