ΣΥΝ: Ασάφειες στο σχέδιο ανάπλασης του Ελληνικού

Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2006 20:11

«Εστω και πολύ αργά η κυβέρνηση ανακοίνωσε τις πρώτες τις ιδέες για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/06/08/1200924.htm . Θα μελετήσουμε τις λεπτομέρειες του σχεδίου και θα τις συζητήσουμε με τους κατοίκους και τις οργανώσεις τους στην περιοχή», σχολίασε ο Μιχ. Παπαγιαννάκης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος για θέματα περιβάλλοντος, και παρατήρησε:

«Πρώτον, τα 1.000 στρέμματα που αφαιρούνται από τον συνολικό χώρο, αποτελούν ήδη μια απόκλιση από όσα ζητούσαν οι κάτοικοι. Επιπλέον, οι ασάφειες περί της «αξιοποίησής» τους, όπως π.χ. τα περί τουριστικών χρήσεων, εμπνέουν ανησυχία. Θα δοθούν για παράδειγμα άδειες για λειτουργία ξενοδοχείων;

Δεύτερον, οι άλλες και πολλαπλές χρήσεις που εξαγγέλλονται για τον υπόλοιπο χώρο, δημιουργούν επίσης το ενδεχόμενο να χτιστεί υπερεντατικά ο χώρος, έστω και για αναψυχή. Η έννοια του «Πάρκου» κινδυνεύει έτσι να εξατμιστεί.

Τρίτον, τα περί «Οργανισμού Διαχείρισης», παραπέμπουν δυστυχώς στις περιπέτειες των ανάλογων οργανισμών για τις προστατευόμενες περιοχές της χώρας, που μένουν χωρίς στελέχωση και χωρίς μέσα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα