Μέτωπο εναντίον των δασμών Τραμπ από Αμερικανούς λομπίστες

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018 14:16
UPD:14:19
REUTERS/Kevin Lamarque

Ο Τραμπ έχει προχωρήσει στην επιβολή δασμών 25% σε κινεζικά αγαθά, ύψους 50 δισ. δολαρίων, πλήττοντας κυρίως την αγορά των μηχανημάτων και των ηλεκτρικών εξαρτημάτων.

Μέτωπο εναντίον της πολιτικής των δασμών του Ντόναλντ Τραμπ έχουν συγκροτήσει οι Αμερικανοί επιχειρηματίες, αντιδρώντας στις απειλές του Λευκού Οίκου για την επιβολή νέων οικονομικών μέτρων στις εισαγωγές ξένων προϊόντων.

Περισσότερες από 60 βιομηχανικές οργανώσεις, υπό την κοινή ονομασία «Americans for Free Trade», αντιδρούν στις αποφάσεις του Αμερικανού προέδρου και προειδοποιούν για τις επιπτώσεις των δασμών στην αμερικανική οικονομία.

«Οι επιπτώσεις των δασμών μας έχουν οδηγήσει να πούμε “αρκετά”» δηλώνει στο Reuters ο Νικόλ Βασίλαρος, κορυφαίος λομπίστας της Εθνικής Ένωσης Κατασκευαστών Πλοίων, προειδοποιώντας πως το κόστος έχει αυξηθεί πάνω από 35%.

Ο Τραμπ έχει προχωρήσει στην επιβολή δασμών 25% σε κινεζικά αγαθά, ύψους 50 δισ. δολαρίων, πλήττοντας κυρίως την αγορά των μηχανημάτων και των ηλεκτρικών εξαρτημάτων.

Την ίδια στιγμή, όμως, εκκρεμεί η τελική απόφαση για την επιβολή δασμών σε κινεζικά προϊόντα, αξίας 200 δισ. δολαρίων, ενώ προσφάτως απείλησε με την επιβολή πρόσθετων μέτρων, αξίας 267 δισ. δολαρίων.

Ανάμεσα στις ενώσεις που εναντιώνονται στις κινήσεις του Τραμπ, συγκαταλέγονται το Ινστιτούτο Αμερικανού Πετρελαίου, το Συμβούλιο Βιομηχανικής Τεχνολογίας και Ενημέρωσης, αλλά και η Ένωση Ιδιοκτητών Λιανικών Βιομηχανιών.

Στόχο της πρωτοβουλίας «Americans for Free Trade» αποτελεί η άσκηση πίεσης στους Ρεπουμπλικάνους βουλευτές, προκειμένου οι τελευταίοι να άρουν τη στήριξή τους στα νομοσχέδια του προέδρου.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα