Σταθεροποιητικές τάσεις στα ελληνικά ομόλογα

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018 13:01
UPD:13:03
FOSPHOTOS /Panayiotis Tzamaros

Σταθεροποιητικά κινούνται σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, εν μέσω της ευρύτερων τάσεων στην αγορά των ευρωπαϊκών αξιόχρεων.

Ενδεικτικά, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύεται κατά 1,8 μονάδα βάσης και διαμορφώνεται στο 4,107%, ενώ η απόδοση του 5ετούς ομολόγου σημειώνει οριακή αύξηση κατά 0,3 μονάδα βάσης και ανέρχεται στο 3,230%.

Τα 10ετή spreads, παράλληλα, δηλαδή η απόκλιση στις αποδόσεις μεταξύ των ελληνικών και γερμανικών ομολόγων, διαμορφώνονται στις 369 μονάδες βάσης, παραμένοντας αμετάβλητα σε σχέση με την Τρίτη.

Την ίδια ώρα, τα γερμανικά ομόλογα διατηρούνται κοντά στα επίπεδα της χθεσινής ημέρας, όταν και βρέθηκαν στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων σχεδόν πέντε εβδομάδων.

Η άνοδος των γερμανικών ομολόγων, σύμφωνα με τους αναλυτές, αποδίδεται στη διάθεση των επενδυτών για την ανάληψη υψηλότερου ρίσκου, δεδομένης της άμβλυνσης των ανησυχιών για το Brexit και την Ιταλία.

Σήμερα, συγκεκριμένα, τα 10ετή ομόλογα της Γερμανίας διαπραγματεύονται στο 0,42% υποχωρώντας ανεπαίσθητα κατά 1 μονάδα βάσης και παραμένοντας σε υψηλό σχεδόν πέντε εβδομάδων.

Το 10ετές ομόλογο της Ιταλίας, τέλος, διολισθαίνει κατά 1,5 μονάδα βάσης και ανέρχεται στο 2,759%, απέχοντας παρασάγγας από τα επίπεδα του 3,2% των προηγούμενων εβδομάδων.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα