Elan: Προς αύξηση της τιμής φαρμάκου κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας

Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2006 11:52

ΣΤΗΝ αύξηση της τιμής σκευάσματός κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας, σε ποσοστό έως και 21%, όταν το φάρμακο επιστρέψει σε ένα μήνα στην αγορά μετά την απόσυρσή του πέρυσι, καθώς συνδεόταν με θανάτους, θα προχωρήσει η Elan Corp.

To σκεύασμα θα κοστίζει 2.185 δολ. το φιαλίδιο όταν θα ξαναμπεί στην αγορά των ΗΠΑ, σύμφωνα με την Elizabeth Headon, εξωτερική εκπρόσωπο της εταιρείας Elan, που εδρεύει στο Δουβλίνο. Η συνεργάτρια εταιρεία της Elan στις ΗΠΑ, Biogen Idec Inc., απέσπασε αυτήν την εβδομάδα την έγκριση από το Food and Drug Administration των ΗΠΑ, να πουλήσει το προϊόν.

Το φάρμακο, που χορηγείται 13 φορές το χρόνο, θα αυξήσει τις πωλήσεις τους στα 28.400 δολ. από 23.500 δολ. ετησίως ανά ασθενή, είπε σήμερα ο αναλυτής της Goodbody, Ian Hunter.

Oι μετοχές της Elan υποχώρησαν 30 σεντς, ποσοστό 2,4%, φθάνοντας στα 12,05 ευρώ η μία στις 8:41 π.μ. στο Δουβλίνο, τοπική ώρα. Συνολικά φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 5,7%.

Στις 25 Μαΐου, ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Elan, Kelly Martin είπε ότι βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων για το θέμα των τιμών με την Biogen.

Περίπου 2,5 εκατ. άνθρωποι πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας σε ολόκληρο των κόσμο.

Το σκεύασμα της Elan για τη νόσο, είχε αποσυρθεί από την αγορά τον Φεβρουάριο του 2005.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα