Σε υψηλό 10 ετών οι προοπτικές απασχόλησης στην Ελλάδα

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 11:47
UPD:11:47
EPA/ZOLTAN BALOGH

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 και πλέον ετών διαμορφώνονται οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από έρευνα της Manpower Group για το δ’ τρίμηνο του 2018.

Συγκεκριμένα, οι Έλληνες εργοδότες, σε ποσοστό 21%, αναμένουν αύξηση του αριθμού των απασχολούμενων, ενώ μείωση προβλέπει το 9%. Παράλληλα, το 66% δεν «βλέπει» κάποια αλλαγή.

Η ισχυρότερη αγορά εργασίας συνίσταται στον τομέα του «Εμπορίου», όπου οι προοπτικές απασχόλησης ανέρχονται στο +21%, ενώ ακολουθούν οι τομείς «Ηλεκτρισμού, Φυσικού Αερίου και Ύδρευσης» με +20% και «Χρηματοοικονομικών, Ασφαλειών, Ακίνητης Περιουσίας και Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις» με +19%.

Όσον αφορά τον κλάδο της «Γεωργίας», οι προθέσεις προσλήψεων παραμένουν εν μέρει επιφυλακτικές, καθώς ανέρχονται στο +5%.

Σε γεωγραφικό επίπεδο, στην περιφέρεια Αττικής οι προοπτικές απασχόλησης διαμορφώνονται στο +19% και ακολουθεί η Βόρεια Ελλάδα με προοπτικές +13%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ισχυρότερες προοπτικές προσλήψεων παρατηρούνται στις μεγάλες επιχειρήσεις (+36%), καθώς στις πολύ μικρές επιχειρήσεις οι προοπτικές περιορίζονται στο +8%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα