Προς πώληση η συμμετοχή της Folli Follie στα Attica

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018 19:11
UPD:19:25
ffgroup.com

Τη συζήτηση για την πώληση της συμμετοχή της Folli Follie στα Αττικά Πολυκαταστήματα (Attica) άνοιξε και επίσημα η καταγγελία υφιστάμενων δανείων της εταιρείας, συνολικής αξίας περίπου 45 εκατ. ευρώ, στην οποία προχώρησαν οι τέσσερις πιστώτριες τράπεζες. 

Το ποσοστό της Folli Follie στα Attica ανέρχεται σε περίπου 36% και αποτελεί ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας, το οποίο αναδεικνύεται σε διαπραγματευτικό χαρτί στο τρέχον περιβάλλον και εν όψει της συζήτησης (την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου) στο Πρωτοδικείο Αθηνών της αίτησης για λήψη προληπτικών μέτρων σύμφωνα με το άρθρο 106 α του Ν. 3588/2007.

Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις πιστώτριες τράπεζες -Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς- κήρυξαν άμεσα ληξιπρόθεσμο και απαιτητό το υπολειπόμενο ποσό της δανειακής σύμβασης, το οποίο ανά τράπεζα διαμορφώνεται ως εξής:

  • Alpha Bank 5,057 εκατ. ευρώ (επίδοση 6 Σεπτεμβρίου 2018)
  • Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 21,497 εκατ. ευρώ και 2,552 εκατ. ευρώ (επίδοση 7 Σεπτεμβρίου 2018)
  • Eurobank Ergasias 6,503 εκατ. ευρώ (επίδοση 7 Σεπτεμβρίου 2018)
  • Τράπεζα Πειραιώς 10,034 εκατ. ευρώ (επίδοση 10 Σεπτεμβρίου 2018)

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τέσσερις τράπεζες κατέθεσαν την Παρασκευή αίτηση, προκειμένου να απορριφθεί το αίτημα της Folli Follie για υπαγωγή στον Πτωχευτικό Κώδικα.

Συγκεκριμένα, αξίωσαν:

  • την απόρριψη της εκκρεμούς αίτησης της εταιρίας και τη μη παράταση της ισχύος της προσωρινής διαταγής
  • την εξαίρεση του ενεχύρου των ελληνικών τραπεζών επί μετοχών εκδόσεως της Αττικά Πολυκαταστήματα ΑΕ από οποιαδήποτε απαγόρευση αναγκαστικής εκτέλεσης κατά της Εταιρίας, αν το Δικαστήριο κάνει δεκτή την αίτηση της εταιρίας
  • την απαγόρευση στην εταιρία να συναινεί στην εγγραφή συναινετικών προσημειώσεων υποθήκης επί ακινήτων της εταιρίας υπέρ των πιστωτών της

Το αίτημα των ελληνικών τραπεζών θα συζητηθεί την 12η Σεπτεμβρίου, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, μαζί με την εκκρεμή αίτηση της Folli-Follie για υπαγωγή στο άρθρο 106(α)6 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Η Folli Follie ανακοίνωσε πως ξεκινά κατεπειγόντως διαβουλεύσεις με τις τράπεζες προκειμένου να διερευνήσει αν είναι εφικτό να τεθούν σε εφαρμογή μέτρα που θα τους επιτρέψουν να υποστηρίξουν την εταιρεία κατά τη συζήτηση της αίτησής της την Τετάρτη στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα