Mεταστροφή του κλίματος στα χρηματιστήρια της Ευρώπης

Τρίτη, 15 Μαΐου 2001 12:05
UPD:12:09

Περιορίζονται τα αρχικά κέρδη για τους κυριότερους χρηματιστηριακούς δείκτες, καθώς το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών εμφανίζεται μειωμένο εν αναμονή της σημερινής απόφασης της Fed για τα επιτόκια.

Σε έρευνα του "Bloomberg", οι 44 από τους 49 ερωτηθέντες οικονομολόγους εκτιμούν ότι η Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς, η αρμόδια επιτροπή της Fed για τη νομισματική πολιτική, θα προβεί σε μείωση του παρεμβατικού επιτοκίου κατά 50 μονάδες βάσης, ενώ οι υπόλοιποι αναμένουν μείωση της τάξεως των 25 μονάδων βάσης.

Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ωστόσο, ο δείκτης FTSE 100 διατηρεί τα σημαντικά κέρδη που κατέγραφε από την αρχή της συνεδρίασης και αυτήν την ώρα ενισχύεται κατά 2,24% φθάνοντας τις 5.817,7 μονάδες μετά τη χθεσινή σημαντκή υποχώρηση κατά 3,5%. Σύμφωνα, πάντως, με δημοσίευμα της "Wall Street Journal", η χθεσινή «βουτιά» του δείκτη των Blue chips οφείλεται σε λάθος εντολή πώλησης που δόθηκε λίγα, μόλις, λεπτά πριν από τη λήξη της συνεδρίασης από τoν επενδυτικό οίκο Lehman Brothers.

Η μετοχή της Dimension Data ενισχύεται κατά 6,5% μετά τη σημαντική αύξηση που σημείωσαν τα προ φόρων κέρδη της εταιρείας το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Η μετοχή της φαρμακευτικής Astrazeneca ενισχύεται κατά 4,22%, ενώ ανάλογη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών ΒP και ΗSBC.

Στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, ο δείκτης CAC 40 υποχωρεί κατά 0,34% και βρίσκεται στις 5.468,89 μονάδες. Η μετοχή της Thales ενισχύεται κατά 3% μετά την ανακοίνωση ότι οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 10,5% το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, ο δείκτης Xetra DAX κινείται επίσης πτωτικά και έχει διαμορφωθεί στις 6.027,45 μονάδες, μειωμένος κατά 0,34%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα