Ε.Κ.: Πράσινο φως στην αύξηση μ/κ της ΕΤΕ - Στις 14/6 η αποκοπή του δικαιώματος

Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2006 17:31
UPD:17:53

Το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τηνσημερινή συνεδρίασή του ενέκρινε το περιεχόμενο του Ενημερωτικού Δελτίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΤΕ) για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με δημόσια προσφορά και την εισαγωγή των μετοχών της στην Αγορά Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Δικαίωμα προτίμησης στην Αύξηση θα έχουν:

(α) όλοι οι κάτοχοι υφιστάμενων μετοχών της Εταιρίας, οι οποίοι θα είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Μετόχων του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών, μετά το πέρας της εκκαθάρισης των συναλλαγών, που θα έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι και τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. την εργάσιμη ημέρα που προηγείται της ημερομηνίας αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης (στο εξής οι Δικαιούχοι Μέτοχοι), δηλαδή την 13/6/2006, και

(β) οι αποκτήσαντες δικαιώματα προτίμησης κατά την περίοδο διαπραγμάτευσής τους στο Χ.Α.

Περαιτέρω, οι ασκήσαντες δικαιώματα προτίμησης κατά τα ανωτέρω, θα έχουν το δικαίωμα να προεγγραφούν για την απόκτηση στην τιμή διάθεσης πρόσθετων νέων μετοχών της Εταιρείας, οι οποίες ενδεχομένως παραμείνουν αδιάθετες (στο εξής οι Αδιάθετες Μετοχές), και μέχρι το τετραπλάσιο του αριθμού των Νέων Μετοχών που αντιστοιχούν στα δικαιώματα προτίμησης που άσκησαν αυτοί (στο εξής το Δικαίωμα Προεγγραφής).

Επιπρόσθετα, στα πρόσωπα που απασχολούνται (με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, παροχής υπηρεσιών ή έργου) από την Τράπεζα στην Ελλάδα και από τις κατά το χρόνο διάθεσης των Νέων Μετοχών υφιστάμενες θυγατρικές της εταιρείες, οι οποίες εδρεύουν στην Ελλάδα, καθώς και στους συνταξιούχους της Τράπεζας (στο εξής από κοινού οι «Απασχολούμενοι ως και Συνταξιούχοι ΕΤΕ»), παρέχεται το δικαίωμα να δηλώσουν εγγράφως τη βούλησή τους για την απόκτηση Αδιάθετων Μετοχών στην Τιμή Διάθεσης (στο εξής το «Δικαίωμα των Απασχολούμενων ως και Συνταξιούχων ΕΤΕ»).

Το Δικαίωμα Προεγγραφής και το Δικαίωμα των Απασχολούμενων ως και Συνταξιούχων ΕΤΕ θα ασκείται μέχρι και την τελευταία ημέρα της περιόδου άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης, ενώ παράλληλα θα απαιτείται και η καταβολή από κάθε φορέα του σχετικού δικαιώματος του συνόλου των κεφαλαίων που αναλογούν στις Αδιάθετες Μετοχές, για τις οποίες οι εν λόγω φορείς ασκούν το δικαίωμά τους.

Από την 14/6/2006, οι υφιστάμενες μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. χωρίς δικαίωμα συμμετοχής στην Αύξηση. Από την ίδια ημερομηνία, δηλαδή από την 14/6/2006, η τιμή εκκίνησης των υφιστάμενων μετοχών της Εταιρείας στο Χ.Α. θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σε συνδυασμό με την υπό στοιχεία 35/24.11.2005 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α., όπως ισχύει.

Η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας αποφάσισε ότι η τιμή διάθεσης των νεοεκδιδόμενων μετοχών μπορεί να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής κατά το χρόνο αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 306 του κανονισμού του Χ.Α.

Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από την 20/6//2006 έως και την 5/7/2006.

Η έναρξη διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. συμπίπτει με την έναρξη της περιόδου άσκησής τους. Επισημαίνεται, ότι η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων δεν θα είναι δυνατή τις τελευταίες τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες πριν από τη λήξη άσκησής τους. Ως λήξη της διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. ορίζεται η λήξη της συνεδρίασης της 29/6/2006.

Τα δικαιώματα προτίμησης για την απόκτηση νέων μετοχών είναι μεταβιβάσιμα και θα αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο Χ.Α.. Τα δικαιώματα θα είναι πιστωμένα στους Λογαριασμούς της Μερίδας κάθε δικαιούχου στο Σ.Α.Τ., την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσής τους. Τα δικαιώματα που δεν θα ασκηθούν μέχρι τη λήξη της περιόδου άσκησης (δηλαδή έως και την 5/7/2006) παύουν να ισχύουν.

Η άσκηση του δικαιώματος προτίμησης θα γίνεται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες σε όλο το δίκτυο των καταστημάτων της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα