Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Οι τράπεζες στο επίκεντρο
Τρίτη, 13 Ιουνίου 2006 11:19
UPD:11:31

Eγνατία Χρηματιστηριακή: «Αναμένουμε στην εγχώρια αγορά να συνεχιστούν οι διακυμάνσεις, σύμφωνα με την τάση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν μέσω επίμονων ανησυχιών για την αύξηση των επιτοκίων και την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης. Στο επίκεντρο αυτή την εβδομάδα αναμένεται να βρεθούν οι τράπεζες, κυρίως η Εθνική, που θα διαπραγματεύεται από αύριο χωρίς το δικαίωμα στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου».

Fortius Finance: «Μπορεί η εικόνα του ΧΑ να ήταν ικανοποιητική στη συνεδρίαση της Παρασκευής, αλλά και πάλι εξαρτήθηκε σε μεγάλο βαθμό από την πορεία των ξένων δεικτών. Η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα μπορεί να αποδοθεί στην αργία του Αγίου Πνεύματος. Για τη σημερινή συνεδρίαση ως πιθανότερο σενάριο προκρίνουμε την υποχώρηση του ΓΔ σε χαμηλότερα επίπεδα, με ουσιαστική περιοχή αναφοράς από τεχνικής απόψεως αυτή μεταξύ των 1.850 και 1.860 μονάδων για το FTSE/ASE-20».

Aspis Bank: «Η Wall Street κινήθηκε πτωτικά χθες καθώς εντός της εβδομάδος αναμένεται η ανακοίνωση στοιχείων για τον πληθωρισμό και υπάρχει ανησυχία. Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και στις Ευρωπαϊκές αγορές καθώς υπάρχουν ανησυχίες για επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης και νέες αυξήσεις επιτοκίων. Σήμερα αναμένεται να κινηθούν πτωτικά οι διεθνείς αγορές, ενώ παρόμοια αναμένουμε να είναι η εικόνα και στην εγχώρια αγορά».

Euroxx: «Με κέρδη την Παρασκευή ο γενικός δείκτης τιμών της Σοφοκλέους με τον τζίρο συναλλαγών να κινείται σε χαμηλά επίπεδα. Από τους επιμέρους δείκτες μεγαλύτερα κέρδη σημείωσε ο FTSE-40 ενώ από τον FTSE-20 η μετοχή των ΚΑΕ και της Cosmote οδήγησαν την άνοδο. Στις διεθνείς αγορές το κλίμα ήταν πτωτικό κατά την συνεδρίαση της Δευτέρας με το σύνολο των βασικότερων χρηματιστηριακών δεικτών να υποχωρούν σημαντικά. Για σήμερα εκτιμάται ότι η χρονοσειρά τιμών του Χ.Α. θα κινηθεί παράλληλα με τις Ευρωπαϊκές αγορές ενώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η διεθνής συγκύρια δεν βοηθά τις αγορές».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα