Neptune Orient: Σημαντική η πτώση των μετοχών

Μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του CEO, David Lim
Τρίτη, 13 Ιουνίου 2006 11:52

ΑΠΩΛΕΙΕΣ έως 5,4% σημείωσαν οι μετοχές της τέταρτης μεγαλύτερης ναυτιλιακής εταιρείας της Ασίας, Neptune Orient Lines Ltd., μετά τη δήλωση του ανώτατου εκτελεστικού της διευθυντή, David Lim, ότι θα φύγει από τη θέση αυτή. Η εταιρεία έχει χάσει φέτος το 1/3 της χρηματιστηριακής της αξίας.

Ο Lim, ηλικίας 50 ετών, πρώην υπουργός της κυβέρνησης της Σιγκαπούρης, που πήγε τον Ιούλιο του 2003 στη Neptune, θα φύγει στα τέλη αυτού του έτους, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας. Ο ίδιος δεν αναφέρθηκε στον λόγο της αποχώρησής τους.

Η Neptune Orient, η Evergreen Marine Transport Corp. και άλλες ναυτιλιακές εταιρείες, αγωνίζονται να παραμείνουν κερδοφόρες εξ αιτίας της αύξησης του κόστους των καυσίμων, σε συνδυασμό με τη μείωση των ναύλων. Αριθμός ρεκόρ πλοίων πρόκειται να παραδοθεί φέτος από τα ναυπηγεία διεθνώς, αυξάνοντας τον ανταγωνισμό.

Ο Lim είχε εργαστεί παλαιότερα ως εκτελεστικός διευθυντής της PSA Corp. της εταιρείας διαχείρισης κοντέϊνερ της Σιγκαπούρης. Η PSA και η Neptune ελέγχονται από την κυβέρνηση της πόλης μέσω της εταιρείας επενδύσεωνTemasek Holdings Pte. Ο Lim δεν ήταν εύκαιρος για να σχολιάσει το θέμα, σύμφωνα με την ιδιαιτέρα του.

Τα καθαρά κέρδη της Neptune Orient μειώθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο το τρίμηνο που έληξε στις 7 Απριλίου. Τα καθαρά της κέρδη μειώθηκαν 39%, φθάνοντας στα 119,5 εκατ. δολ. Οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση 4%, φθάνοντας στο 1,88 δισ. δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα