Έρευνα για τα εμπόδια στην ιδιωτική ανάπτυξη από EBRD, ETEπ και Παγκόσμια Τράπεζα

Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 14:39
UPD:14:41
REUTERS/Kevin Coombs

Νέα σειρά ερευνών για τα εμπόδια της ιδιωτικής ανάπτυξης στην Ελλάδα και άλλες 39 χώρες, ξεκινούν από κοινού η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και η Παγκόσμια Τράπεζα.

Στόχος της έρευνας είναι οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα να εκφράσουν τη γνώμη τους, σχετικά με την κατάσταση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος σε καθεμία από τις εξεταζόμενες χώρες.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα χρησιμοποιηθούν για την αξιολόγηση των ευκαιριών, αλλά και των περιορισμών στην ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα και των ιδιωτικών υπηρεσιών.

Στην Ελλάδα, οι συνεντεύξεις με τυχαία επιλεγμένες επιχειρήσεις, θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο του 2018, και θα συνεχιστούν έως τον Μάρτιο του 2019. Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα αναμένονται κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019.

Τα θέματα που θα περιλαμβάνονται στο ερωτηματολόγιο -όπως η παραγωγικότητα, η υιοθέτηση της τεχνολογίας και της καινοτομίας, ο ανταγωνισμός, η εξειδίκευση του εργατικού δυναμικού, η παραοικονομία, η πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, η υποδομή και ο αντίκτυπος των κυβερνητικών κανονισμών- θα είναι συγκρίσιμα σε παγκόσμια κλίμακα.

Η έρευνα θα περιλαμβάνει επίσης, μια ενότητα για την «πράσινη οικονομία».

naftemporiki.gr

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα