Burberry: Σταματά την καύση προϊόντων, λέει «αντίο» στη φυσική γούνα

Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 13:35
UPD:16:42
EPA/ANDY RAIN

Στροφή σε μεθόδους πιο φιλικές προς το περιβάλλον από την Burberry υπό την πίεση και των καταναλωτών, οι οποίοι απαιτούν πλέον από τις μεγάλες επιχειρήσεις πιο ουσιαστική συμμετοχή στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. 

Ο οίκος μόδας ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί πραγματική γούνα στα προϊόντα του στο εξής, ενώ θα βάλει τέλος και στην πρακτική της καύσης των προϊόντων που μένουν απώλητα. 

Σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα, που δόθηκαν στη δημοσιότητα τον Ιούλιο, η Burberry κατέστρεψε απούλητα ρούχα, αξεσουάρ και αρώματα αξίας 28,6 εκατ. στερλινών το 2017. Η είδηση είχε πυροδοτήσει την έντονη αντίδραση περιβαλλοντικών οργανώσεων. 

Τότε η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι το 2017 η ποσότητα και αξία των προϊόντων που είχαν καταστραφεί ήταν ασυνήθιστα υψηλή,  καθώς αναγκάστηκε να καταστρέψει παλαιά αρώματα αξίας 10 εκατ. στερλινών μετά την υπογραφή νέας συμφωνίας με την αμερικανική εταιρεία Coty. 

Οι μεγάλοι οίκοι μόδας συνηθίζουν να καταστρέφουν παλαιό εμπόρευμα υπό το φόβο κλοπής ή πώλησης σε πολύ χαμηλές τιμές.

Η Burberry αναφέρει ότι ήδη έχει επαναχρησιμοποιήσει, επιδιορθώσει ή δωρίσει απώλητα προϊόντα, που ανακυκλώθηκαν, αλλά θα εντείνει την προσπάθεια σε αυτό το μέτωπο. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα