Novartis: Πώληση μέρους της Sandoz έναντι 1 δισ. δολ.

Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 13:06
UPD:13:08
REUTERS/ARND WIEGMANN

H κινητικότητα στο μέτωπο των εξαγορών και συγχωνεύσεων και αλλαγών στρατηγικής στον φαρμακευτικό κλάδο καλά κρατεί, καθώς ο ανταγωνισμός εντείνεται. 

Στην πώληση μέρους της μονάδας γενοσήμων φαρμάκων Sandoz στις ΗΠΑ προχωρεί η Novartis, στο πλαίσιο των ευρύτερων σχεδίων του νέου διευθύντοντος συμβούλου να εστιάσει τις δραστηριότητες της εβλετικής φαρμακοβιομηχανίας σε τομείς υψηλότερης ανάπτυξης. 

Όπως ανακοινώθηκε η Novartis θα προβεί στην πώληση ενεργητικού, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών δραστηριοτήτων δερματολογικών προϊόντων και του χαρτοφυλάκιου γενοσήμων φαρμάκων, που χορηγούνται από στόματος της Sandoz. Aγοραστής είναι η ινδική Aurobindo Pharma, η οποία θα καταβάλλει 900 εκατ. δολάρια σε μετρητά και έως και 100 εκατ. δολάρια επιπλέον ανάλογα με τις επιδόσεις. 

Η ελβετική εταιρεία σχεδιάζει να πουλήσει περί τα 300 προϊόντα, που αποφέρουν πωλήσεις 600 εκατ. δολαρίων στο πρώτο εξάμηνο χρήσης. Θα εστιάσει σε πιο σύνθετα γενόσημα φάρμακα, φάρμακα υψηλής προστιθέμενης αξίας και βιο- ομοειδή.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα