ΥΠΠΟ: Χρηματοδότηση δήμου Πατρέων

6 εκατ. ευρώ για έργα του προγράμματος «Πάτρα - Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2006»
Τρίτη, 13 Ιουνίου 2006 16:44

Η απόφαση επιχορήγησης του Δήμου Πατρέων για τα έξι έργα του προγράμματος «Πάτρα - Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2006» υπεγράφη από τον υπουργό Πολιτισμού την 31η Μαΐου, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΠΟ, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα και τις επικρίσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.

Όπως επισημαίνεται, την ίδια ημερομηνία υπεγράφη και από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Χρήστο Ζαχόπουλο, η προβλεπόμενη αντίστοιχη απόφαση χρηματοδότησης του ανωτέρω φορέα για τα ίδια έργα, ενώ ήδη έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες άμεσης εκταμίευσης του ποσού των 6 εκατομμυρίων ευρώ, που αντιστοιχεί στη χρηματοδότηση των έργων.

Τα έργα που χρηματοδοτούνται είναι τα εξής:

1. «Ανοικτό Θέατρο Πάτρας (μελέτη - κατασκευή)»

2. «Υπόλοιπες πολιτιστικές υποδομές και αστικές παρεμβάσεις απαιτούμενες για την ανάδειξη της Πάτρας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2006 (μελ.-κατ.)»

3. «Μετατροπή παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου σε εκθεσιακό - μουσειακό χώρο (μελ. - κατ.)»

4. «Ανάπλαση - αξιοποίηση περιοχής CAMPING Έλους Αγυιάς (μελ. - κατ.)»

5. «Δημιουργία Ευρωμεσογειακού πολιτιστικού κέντρου - Κατασκευή Μεγάρου Μουσικής και Θεάτρου στο χώρο του Λαδόπουλου (μελ. - κατ.)»

6. «Μετατροπή των παλαιών αποθηκών ΑΣΟ σε πολιτιστικό πολυχώρο (μελ. - κατ.)»

Επίσης, για το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Οργανισμού «Πολιτιστική Πρωτεύουσα - Πάτρα 2006 Α.Ε.», θα καταβληθεί το ποσόν των 3.040.000μέχρι την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2006.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα