Ενίσχυση οικονομικής συνεργασίας με Τυνησία

Τρίτη, 13 Ιουνίου 2006 18:24

Οι ελληνο-τυνησιακές οικονομικές σχέσεις συζητήθηκαν σε γεύμα εργασίας που παρέθεσε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστος Φώλιας στον Τυνήσιο υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές υποθέσεις κ. Ηatem Bem Salem και στα μέλη αντιπροσωπείας που τον συνοδεύει στη χώρα μας, εν όψει της 9ης συνόδου της μικτής διυπουργικής επιτροπής Ελλάδος - Τυνησίας που αρχίζει αύριο στην Αθήνα.

Στη διάρκεια του γεύματος οι δυο υφυπουργοί συμφώνησαν να προχωρήσουν άμεσα στη κύρωση συμφωνίας για την αποφυγή της διπλής φορολογίας εισοδήματος. Επίσης επιβεβαίωσαν την πρόθεση τους να αναπτύξουν περαιτέρω πρωτοβουλίες, προκειμένου να προωθήσουν ακόμη περισσότερο την συνεργασία Ελλάδος - Τυνησίας στον τομέα των επενδύσεων και των επιχειρηματικών συνεργασιών, ιδιαίτερα στους τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Φώλιας τόνισε πως η Ελλάδα θα προσφέρει κάθε αναγκαία μεσολάβηση, προκειμένου η Τυνησία να συσφίξει τις σχέσεις της με την ΕΕ και να αξιοποιήσει έτσι τις δυνατότητες που παρέχονται μέσα από τις προβλεπόμενες δράσεις της Ευρωμεσογειακής συνεργασίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα