Υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων προμηθευτών - πελατών μέσω Ιντερνετ 30/9 - 21/10

Τρίτη, 13 Ιουνίου 2006 19:41

Ανοιξε η ηλεκτρονική πύλη της εφορίας για την υποβολή των Συγκεντρωτικών Καταστάσεων Προμηθευτών Πελατών από τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες, η οποία θα πραγματοποιηθεί φέτος από 30 Σεπτεμβρίου έως τις 21 Οκτωβρίου, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου του φορολογούμενου.

Η υποβολή γίνεται υποχρεωτικά με ηλεκτρονικό τρόπο και μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω της ιντερνετικής υπηρεσίας e-ΚΒΣ, η οποία διατίθεται από τον ιστοχώρο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών ( www.gsis.gr ).

Για την υποβολή της συγκεντρωτικής κατάστασης απαιτείται η δημιουργία ειδικού ηλεκτρονικού αρχείου που γίνεται είτε με τη χρήση του σχετικού προγράμματος της Γ.Γ.Π.Σ. που διατίθεται δωρεάν στους ενδιαφερομένους μέσω του δικτυακού τόπου της Γ.Γ.Π.Σ., είτε αυτόματα από το λογιστικό πακέτο που τυχόν χρησιμοποιεί ο φορολογούμενος.

Με την πρόσβασή του στη νέα υπηρεσία ο ενδιαφερόμενος, εκτός από την υποβολή της συγκεντρωτικής του κατάστασης για το έτος χρήσης 2005, μπορεί να αναζητήσει και να εκτυπώσει το αποδεικτικό υποβολής της συγκεντρωτικής κατάστασης του προηγούμενου έτους χρήσης (2004), εφόσον την είχε υποβάλει ηλεκτρονικά.

Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεντρωτικές καταστάσεις μπορούν να υποβάλλονται και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα