ΔΝΤ: Αναμενόμενη και αναγκαία η διόρθωση των αγορών

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2006 09:27
UPD:10:23

«Αναμενόμενη και αναγκαία διόρθωση» που προκλήθηκε από την καλύτερη αξιολόγηση των κινδύνων από τους επενδυτές χαρακτήρισε τη χθεσινή μεγάλη πτώση στα διεθνή και περιφερειακά χρηματιστήρια ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ροντρίγκο Ράτο.

«Οι αγορές υιοθέτησαν πρόσφατα μια καλύτερη αξιολόγηση των κινδύνων και εκτιμάμε ότι η πτώση συνιστούσε πιθανότατα μία διόρθωση που ήταν αναγκαία», τόνισε ο Ράτο σε συνέντευξη Τύπου στην Αυστραλία.

«Πιστεύουμε ότι κινούμαστε από εδώ και πέρα προς μια πιο ουδέτερη κατάσταση στο θέμα της νομισματικής πολιτικής, που είναι σωστή γιατί είναι πιο σταθερή», πρόσθεσε ο Ράτο, μετά τη «βουτιά» που παρουσίασαν χθες τα περισσότερα χρηματιστήρια στον κόσμο, με πρώτο το Τόκιο που είχε τις μεγαλύτερες απώλειες μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στην Αμερική.

Το ΔΝΤ προβλέπει αύξηση κατά 5% της παγκόσμιας οικονομίας αυτόν τον χρόνο. «Αλλά και το 2007 θα συνεχίζει να αυξάνεται με καλό ρυθμό», πρόσθεσε ο Ράτο, καλώντας πάντως την αγορά να ενισχύσει την προσοχή της σε ορισμένα «θεμελιώδη προβλήματα, που καθίστανται όλο και πιο σημαντικά, όπως η μακρο-οικονομική σταθερότητα, η νομισματική σταθερότητα και η αξιοπιστία της αντι-πληθωριστικής πολιτικής των νομισματικών αρχών».

ΑΠΕ – ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα