Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2006 10:01
UPD:10:37

Aspis Bank «Εν αναμονή των στοιχείων του πληθωρισμού του Μαϊου στις ΗΠΑ αναμένεται να κινηθούν σήμερα οι διεθνείς αγορές. Οι αναλυτές αναμένουν το δείκτη τιμών καταναλωτή να έχει αυξηθεί κατά 0,4% σε σχέση με τον Απρίλιο και κατά 3,9% σε ετήσια βάση. Στις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα αναμένεται να επικρατήσουν μικτές τάσεις. Όσον αφορά την εγχώρια αγορά, θεωρούμε ότι θα επηρεαστεί αρνητικά από το κλίμα που υπάρχει στις διεθνείς αγορές».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά πραγματοποίησε ζημιές γύρω στο 4%, με θετική έκπληξη την πρόταση εξαγοράς της Εμπορικής Τράπεζας από την Credit Agricole με τιμή τα 23,5€. Οι απώλειες των τελευταίων εβδομάδων έχουν δημιουργήσει αγοραστικές ευκαιρίες και ταυτόχρονα έχει μεγαλώσει η πιθανότητα τεχνικής θετικής αντίδρασης. Μην ξεχνάμε όμως πως βρισκόμαστε σε πτωτική τάση και χρειάζεται προσοχή για τις επιλογές μας».

Praxis Securities: «Με τις κεφαλαιαγορές να ανησυχούν για την παρουσίαση φαινομένων στασιμοπληθωρισμού εκτιμούμε ότι το ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας θα στραφεί στην ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI) των ΗΠΑ (15:30 μμ). Γεγονός που αναμένεται να αυξήσει την συσχέτιση του ΓΔΧΑ με τις κυριότερες διεθνείς κεφαλαιαγορές».

Fortius Finance: «Μπορεί η γνωστοποίηση της πρόθεσης υποβολής Δημόσιας Πρότασης της Credit Agricole για την Εμπορική Τράπεζα να μην άλλαξε την αρνητική εικόνα του ΧΑ, αλλά βελτίωσε το κλίμα στο βαλλόμενο ελληνικό τραπεζικό κλάδο παρέχοντας σε αυτό αναμφίβολα μια ψήφο εμπιστοσύνης. Μια ψήφος εμπιστοσύνης που έχει να κάνει και με την αποτίμηση ενός ελληνικού πιστωτικού ιδρύματος στην οποία είναι διατεθειμένος να επενδύσει ένας ξένος χρηματοπιστωτικός κολοσσός, ο οποίος στο παρελθόν ως βασικό επιχείρημα για τη μη εκδήλωση ενδιαφέροντος είχε προβάλει την υψηλή τιμή διαπραγμάτευσης της μετοχής.

»Όσον αφορά τη σημερινή πορεία του ΓΔ, ως πιθανότερο σενάριο προβάλλει η υποχώρησή του σε χαμηλότερα επίπεδα στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, ιδίως μετά και τη νέα υποχώρηση στη Wall Street, με το ιδιαίτερα υψηλό discount στους δείκτες FTSE/ASE-20 και FTSE/ASE Mid 40 τουλάχιστον να προβληματίζει. Ζητούμενο από τεχνικής απόψεως είναι η μη υποχώρηση του FTSE/ASE-20 κάτω από τη ζώνη στήριξης των 1.850-1.860 μονάδων».

Euroxx: «Σημαντικές απώλειες για τον γενικό δείκτη τιμών της Σοφοκλέους. Από τους επιμέρους δείκτες οι FTSE-40 και FTSE-80 δέχθηκαν τις μεγαλύτερες απώλειες, ενώ ο τζίρος συναλλαγών κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα. Στις διεθνείς αγορές, η Ευρώπη και η Αμερική έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος, σε αντιδιαστολή με την Ασία η οποία αντέδρασε θετικά. Για σήμερα εκτιμάται ότι η χρονοσειρά τιμών του Χ.Α. θα κινηθεί σταθεροποιητικά στα τρέχοντα επίπεδα τιμών ενώ η βραχυπρόθεσμη εικόνα της, θα επηρεαστεί από το κλίμα στις Ευρωπαϊκές αγορές».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα