Αγορά συναλλάγματος: Κυρίαρχος το Δολάριο, στο στόχαστρο οι αναδυόμενες

Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2018 13:15
UPD:13:19
REUTERS/YUYA SHINO

Χωρίς εμπόδια συνεχίζεται το ράλι του δολαρίου και μαζί με αυτό το σφυροκόπημα των νομισμάτων αναδυόμενων αγορών. Με την Fed να προχωρά σε αυξήσεις επιτοκίων, την ώρα που οι άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες του πλανήτη τηρούν στάση αναμονής, τον εμπορικό πόλεμο να μαίνεται και τις ανησυχίες για το γεωπολιτικό ρίσκο και το χρέος του αναδυόμενου κόσμου να εντείνονται, το αμερικανικό νόμισμα αναμένεται να παραμείνει για πολύ ακόμη σε τροχιά ανατίμησης. 

Ο Δείκτης Δολαρίου καταγράφει σήμερα, Τρίτη, άνοδο 0,4% στις 90,04 μονάδες. Πτώση 0,5% καταγράφει την ίδια ώρα το ευρώ, στα 1,1561 δολάρια, τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δέκα ημέρών, ενώ απώλειες 0,4%, στο 1,2826 δολ. παρουσιάζει και η στερλίνα.

Για τα νομίσματα των αναδυόμενων, που βρίσκονται στη δίνη προβλημάτων, οι πιέσεις είναι πολύ ισχυρότερες. Υποτίμηση μεγαλύτερη του 1% έναντι του δολαρίου καταγράφει η τουρκική λίρα, μετά και την υποβάθμιση των εκτιμήσεων για την τουρκική οικονομία από τον Fitch.  

Ανάλογη είναι η πτώση για το μεξικανικό πέσο, το ρωσικό ρούβλι και το ραντ Νοτίου Αφρικής. Σε νέα χαμηλά υποχωρούν επίσης τόσο η ρουπία Ινδίας όσο και η ρουπία Ινδονησίας. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα