Το 2008 το νέο ραντεβού της παγκόσμιας ναυτιλίας

Επεσε η αυλαία των Ποσειδωνίων
Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2006 10:19

ΤΑ «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2006» έκλεισαν τις πύλες τους ωστόσο ήδη προετοιμάζονται τα επόμενα που θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 2-6 Ιουνίου του 2008. Περισσότεροι από 1.600 εκθέτες από 80 και πλέον χώρες συμμετείχαν στα φετινά Ποσειδώνια που πραγματοποιήθηκαν σε μία έκταση 26.500 τετραγωνικών μέτρων, 15% μεγαλύτερη σε σχέση με το 2004.

«Η εβδομάδα που πέρασε ήταν πραγματικά εξαιρετική, καθώς στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν πολλές σημαντικές επιχειρηματικές συμφωνίες, συναντήσεις, σεμινάρια και εκδηλώσεις και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το πρώιμο ενδιαφέρον των εκθετών για την επόμενη διοργάνωση των Ποσειδωνίων το 2008», δήλωσε ο κ. Θεμιστοκλής Βώκος, Πρόεδρος των Εκθέσεων Ποσειδώνια, διοργανώτριας εταιρείας της έκθεσης.

«Όσον αφορά στους επισκέπτες, διαφάνηκε από τις πρώτες κιόλας ημέρες ότι η επισκεψιμότητα της έκθεσης θα ξεπερνούσε την αντίστοιχη το 2004 στον Πειραιά».

Εθνικές συμμετοχές από την Κορέα, την Ιαπωνία, την Κίνα και τη Σιγκαπούρη έχουν εκφράσει τη δέσμευσή τους στο παγκόσμιο αυτό γεγονός, ανεξάρτητα από τον εκθεσιακό χώρο που θα τον φιλοξενήσει την επόμενη φορά, καθώς οι Ασιάτες γίγαντες της ναυπηγικής αποσκοπούν στην εξασφάλιση μεγαλύτερου μεριδίου από την ελληνική εφοπλιστική αγορά, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών.

Νηογνώμονες από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία και από άλλα κράτη με ναυτιλιακή παράδοση έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους προκειμένου να ξανασυμμετάσχουν το 2008 με περίπτερα παρόμοιας και μεγαλύτερης έκτασης όπως επίσης και τα εθνικά περίπτερα της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Τουρκίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να διπλασιάσουν την αποστολή τους για τα Ποσειδώνια που θα πραγματοποιηθούν το 2008. Η αναπτυσσόμενη ναυτιλιακή βιομηχανία της Ινδίας θα δώσει το «παρών» και στην επόμενη διοργάνωση παράδειγμα που θα ακολουθήσει και η Τασμανία, η οποία πραγματοποίησε φέτος την πρώτη της εμφάνιση στα Ποσειδώνια.

Μεταξύ των εκθετών στα Ποσειδώνια 2008 θα βρίσκονται και τα ναυπηγεία της Χαλκίδας, όπως και πληθώρα ελληνικών και διεθνών ναυτιλιακών και ναυτικών εταιρειών και οργανισμών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα