ING: Διακανονισμός 775 εκατ. ευρώ για υπόθεση ξεπλύματος χρήματος

Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2018 10:25
UPD:10:33
REUTERS/FRANCOIS LENOIR

Σε διακανονισμό ύψους 775 εκατ. ευρώ κατέληξε η ING στο πλαίσιο έρευνας των ολλανδικών εισαγγελικών αρχών για υπόθεση ξεπλύματος χρήματος και πρακτικών διαφθοράς. 

Η τράπεζα αναγνώρισε «σοβαρές ελλείψεις» στην εκτέλεση των πολιτικών due diligence για τους πελάτες, που έχουν ως στόχο να αποτρέπουν την διάπραξη οικονομικών εγκλημάτων, στην ολλανδική μονάδα της από το 2010 έως και το 2016. Η έρευνα εστίασε στο ρόλο της τράπεζας σε υποθέσεις όπως ασυνήθιστες πληρωμές από την VimpelCom σε εταιρεία αξιωματούχου του Ουζμπεκιστάν.

Ο διακανονισμός θα έχει αντίκτυπο ύψους 775 εκατ. ευρώ στα αποτέλεσματα τρίτου τριμήνου. Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου συμφώνησαν να μη λάβουν τα καθορισμένα για το 2018 μπόνους στον απόηχο του διακανονισμού, ενώ η εταιρεία επεσήμανε ότι η Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), που είχε επίσης ζητήσει πληροφορίες για την υπόθεση, δεν αναμένεται να επιβάλλει πρόσθετα πρόστιμα. Διαβεβαίωσε δε ότι λαμβάνει σειρά μέτρων προκειμένου να βελτιώσει τους μηχανισμούς ελέγχου και διαχείρισης ρίσκου. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα