Οι μνηστήρες για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Αττικής

Τι συζητήθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση της διοίκησης με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Elia
Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2018 09:54
UPD:09:54
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Elia Κρις Πίτερς υπογράμμισε ότι η βελγική εταιρεία ενδιαφέρεται επί της αρχής να συμπράξει με τον ΑΔΜΗΕ για τη διασύνδεση Κρήτης - Αττικής.

Από την έντυπη έκδοση

Με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Elia (της εταιρείας που διαχειρίζεται το σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας του Βελγίου) Κρις Πίτερς συναντήθηκε χθες το μεσημέρι η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ, στο πλαίσιο του κύκλου επαφών που πραγματοποιεί για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Αττικής, έχοντας ήδη συναντηθεί με εκπροσώπους της γαλλικής RTE. 

Σύμφωνα με κύκλους του ΑΔΜΗΕ, η διοίκηση της εταιρείας διαμήνυσε ότι ο μόνος τρόπος για την επιτάχυνση του κρίσιμου αυτού έργου είναι η συνεργασία με αξιόπιστους Ευρωπαίους διαχειριστές συστήματος και ότι ο ΑΔΜΗΕ βρίσκεται σε αναμονή της απόφασης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) για την ανάθεση του έργου τις επόμενες ημέρες. Ο ΑΔΜΗΕ υποστηρίζει ότι πρέπει να είναι ο φορέας προώθησης του έργου Κρήτης - Αττικής και να κατέχει πλειοψηφικό ποσοστό στο όχημα ειδικού σκοπού που θα αναλάβει την υλοποίηση του πρότζεκτ.

Ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα