J&P Άβαξ: Αυξάνεται το ποσοστό της οικογένειας Ιωάννου

Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2018 15:16
UPD:15:19

Της Τέτης Ηγουμενίδη
[email protected]

Αλλάζουν οι μετοχικές ισορροπίες στην J&P Άβαξ, έπειτα από την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, έως και 20 εκατ. ευρω, η οποία αποφασίστηκε στην έκτακτη γενική των μετόχων πριν λίγη ώρα.

Ένα σημαντικό τμήμα της αύξησης που θα γίνει με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων και σε τιμή 0,45 ευρώ ανά μετοχή, θα καλυφθεί από την οικογένεια Ιωάννου η οποία βάσει των εκτιμήσεων θα φθάσει να ελέγχει άμεσα περίπου το 26% της κατασκευαστικής εταιρείας (από περίπου 3,4%).

Δεν θα συμμετάσχει στην αύξηση η J&P Investments (η κοινή εταιρεία των οικογενειών Ιωάννου και Παρασκευαϊδη)  η οποία τώρα ελέγχει το 44,2% και το ποσοστό της θα κατέβει περίπου στο 28%. Οι δύο άλλοι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας, Κωνσταντίνος Μιτζάλης και Κωνσταντίνος Κουβαράς, που μαζί με τα υπόλοιπα μέλη των οικογενειών τους κατέχουν 17,5% και 6,8% αντίστοιχα, έχουν δεσμευτεί ότι θα συμμετάσχουν στην αύξηση μέχρι του ποσοστού που τους αναλογεί.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα διατεθούν ως εξής: Περίπου 4,725 εκατ. ευρώ για κάλυψη υποχρεώσεων που απορρέουν από τα ομολογιακά δάνεια της εταιρείας, 5 εκατ. ευρώ για μείωση των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων, 3,43 εκατ. για τη χρηματοδότηση της 100% θυγατρικής Volterra AE ως προς την εισφορά ιδίων κεφαλαίων στο υπό κατασκευή αιολικό πάρκο στο Κουρομάντρι - Ριγανόλακα Ναυπακτίας και 6,745 εκατ. για βελτίωση ταμειακής ρευστότητας, ενόψει και των πληρωμών (σε δόσεις) του προστίμου ύψους 18,3 εκατομμυρίων που επιβλήθηκε το 2017 στην Εταιρεία από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα