Ιταλία: Διαβεβαιώσεις του υπ. Οικονομίας για δημοσιονομική σταθερότητα

Κυριακή, 02 Σεπτεμβρίου 2018 13:41
UPD:15:15
EPA/STEPHANIE LECOCQ

Βέβαιος ότι οι αναταράξεις στις αγορές θα λάβουν τέλος πριν από το τέλος του μήνα, μόλις ανακοινωθεί ο προϋπολογισμός του 2019 που θα σέβεται τη δημοσιονομική σταθερότητα δηλώνει ο Ιταλός υπουργός Οικονομίας Τζοβάνι Τρία, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica.

«Η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει επανειλημμένα πως η δημοσιονομική σταθερότητα θα γίνει σεβαστή και μέσα στις επόμενες εβδομάδες με τον προϋπολογισμό οι προθέσεις αυτές θα μεταφρασθούν σε πράξεις», διαβεβαιώνει ο Ιταλός υπουργός, από τη Κίνα, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη. «Τότε το σπρεντ θα μειωθεί» εκτιμά ο ίδιος.

Ο Τρία, ένας μετριοπαθής οικονομολόγος, καθησυχάζει διαρκώς τις αγορές σχετικά με την οικονομική πολιτική της πρώτης κυβέρνησης με επικεφαλής ένα λαϊκιστικό κόμμα στην Ιταλία.

Την Παρασκευή ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί ζήτησε από τη Ρώμη να πραγματοποιήσει μια «σημαντική προσπάθεια» στον προϋπολογισμό της για το 2019 που αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες, υπογραμμίζοντας πως «είναι προς το συμφέρον της Ιταλίας να ελέγξει το δημόσιο χρέος». 

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα