Αirsea Lines: Επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ

Νέοι προορισμοί σε Ελλάδα και Ευρώπη
Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2006 15:56

Τα μελλοντικά της επιχειρησιακά σχέδια παρουσίασε η εταιρεία υδροπλάνων AirSea Lines σε ειδική εκδήλωση, παρουσία κυβερνητικών στελεχών, νομαρχιακών παραγόντων, φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπροσώπων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ξένοι θεσμικοί επενδυτές από την Ευρώπη και τον Καναδά, οι οποίοι ήρθαν στη χώρα μας ως προσκεκλημένοι της AirSea Lines προκειμένου να διερευνήσουν τις προοπτικές επενδύσεων στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με τον Chief Executive Officer της AirSea Lines, κ. Steven Earle, η εταιρεία στοχεύει στην ανάπτυξη νέων τακτικών δρομολογίων που θα καλύπτουν παράκτια αστικά κέντρα, νησιά, λιμένες, καθώς και διαμερίσματα της ηπειρωτικής χώρας που διαθέτουν λίμνη.

Η AirSea Lines προγραμματίζει επένδυση συνολικού ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά περίπου 30 υδροπλάνων και αμφιβίων τα οποία θα εξυπηρετούν νέες γραμμές με τακτικά δρομολόγια καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Μέρος του μελλοντικού στόλου της εταιρείας θα δρομολογηθεί σε γραμμές που θα συνδέουν την Ελλάδα με την Ιταλία και ειδικότερα την Κέρκυρα με το Μπρίντεζι και την περιοχή της Πούλιας γενικότερα.

«Το πενταετές αναπτυξιακό σχέδιο που έχουμε για την Ελλάδα περιλαμβάνει τη δημιουργία συνολικά επτά κύριων βάσεων με κόμβους στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, το Ανατολικό Αιγαίο, την Κρήτη και τους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης», δήλωσε ο κ. Earle.

«Έως τον Αύγουστο θα έχουμε προσθέσει την Κεφαλλονιά, τη Ζάκυνθο, τη Λευκάδα και την Ιθάκη στο δίκτυο προορισμών που θα εξυπηρετούμε, ενώ σύντομα θα είμαστε σε θέση να προσθέσουμε και άλλα σημεία στην υπόλοιπη Ελλάδα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Earle, η AirSea Lines πρόκειται σύντομα να αποκτήσει παρουσία και επιχειρησιακή δυνατότητα και σε άλλες Ευρωπαϊκές αγορές, με προτεραιότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα