Εντονο το ενδιαφέρον της Ελλάδας για την προστασία των φυτογενετικών πόρων

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2006 17:32

Σε τέσσερα σημεία επικέντρωσε τις ελληνικές θέσεις ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Μπασιάκος, κατά την παρέμβασή του στη Σύνοδο των υπουργών Γεωργίας των 98 χωρών που έχουν προσχωρήσει στη Διεθνή Σύμβαση για τους Φυτογενετικούς Πόρους, στη Μαδρίτη.

Ο υπουργός επισήμανε τη σημασία των φυτογενετικών πόρων για τη διατροφική ασφάλεια και την καταπολέμηση της πείνας σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς το φυτογενετικό υλικό βελτιώνει τις αποδόσεις και την ποιότητα των καλλιεργούμενων ποικιλιών.

Υπογράμμισε το έντονο και συνεχές ενδιαφέρον της Ελλάδας για την προστασία και την αειφόρο διαχείριση των πόρων σε εθνικό επίπεδο, ώστε να διατηρηθούν και να αξιοποιηθούν οι παραδοσιακές ποικιλίες της χώρας. Παρέθεσε τον πλούτο της ελληνικής υπαίθρου σε φυτογενετικούς πόρους, που καθιστά τη χώρα μας σημαντικό κέντρο προστασίας της βιοποικιλότητας σε διεθνές επίπεδο, ενώ τόνισε τη βούληση της πολιτικής ηγεσίας για την ανάληψη και προώθηση πρωτοβουλιών σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο, όπως μια νέα τράπεζα γενετικού υλικού, ώστε η χώρα μας να απολαύσει τα οφέλη που προκύπτουν από τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα στον τομέα αυτό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα