Wall Street: Ο καλύτερος Αύγουστος από το 2014

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018 23:13
UPD:23:14
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Οριακές διακυμάνσεις εμφάνισαν απόψε οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, με το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Καναδά να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε κατά 0,09% στις 25.964 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,26% στις 8.109 μονάδες και ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε άνοδο κατά 0,01% στις 2.901 μονάδες.

Παρόλα αυτά, σε μηνιαίο επίπεδο, οι αμερικανικοί δείκτες αποχαιρέτισαν τον καλύτερο Αύγουστο των τελευταίων τουλάχιστον τεσσάρων ετών, με τα μηνιαία κέρδη να διαμορφώνονται στο 2,2%, στο 5,7% και στο 3%, αντίστοιχα.

Ισχυρές ήταν οι επιδόσεις των τριών δεικτών και σε εβδομαδιαίο επίπεδο, χάρη στο ράλι 5,9% της μετοχής της Amazon και 5,5% της μετοχής της Apple.

Όσον αφορά την αποψινή συνεδρίαση, η αποτυχία Ουάσιγκτον – Οτάβας να καταλήξουν σε συμφωνία για την εμπορική συμφωνία των χωρών της βόρειας Αμερικής, γνωστή και ως NAFTA, επηρέασε δυσμενώς το επενδυτικό κλίμα.

Οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν άδοξα, με τις δύο πλευρές ωστόσο, να ετοιμάζονται να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαβουλεύσεων την επόμενη εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης θα είναι κλειστό τη Δευτέρα, εξαιτίας της «Labor Day».

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα