Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2006 09:48

Fortius Finance: «Η απουσία ουσιαστικής ζήτησης ήταν προφανής και στη χθεσινή συνεδρίαση, λόγω της αρνητικής ψυχολογίας που επικρατεί, η οποία καταδεικνύεται από το γεγονός ότι 11 λεπτά πριν την λήξη της κανονικής διάρκειας της συνεδρίασης ο ΓΔ βρέθηκε στο ενδοσυνεδριακό χαμηλό των 3.362,24 μονάδων (-0,96%).

»Η αντίδραση των ξένων δεικτών χθες, μετά το κλείσιμο του ΧΑ, αυξάνει τις πιθανότητες για την άνοδο του ΓΔ στο ξεκίνημα της συνεδρίασης σήμερα, με την περαιτέρω πορεία του να εξαρτάται από τη δυνατότητα απορρόφησής ή μη των ρευστοποιήσεων στις δεικτοβαρείς μετοχές. Από τεχνικής απόψεως ζητούμενο παραμένει η μη υποχώρηση του FTSE/ASE-20 κάτω από την περιοχή στήριξης των 1.850-1.860 μονάδων, με την αντίσταση να οριοθετείται στις 1.895-1.900 μονάδες».

Aspis Bank: «H Wall Street κινήθηκε χθες ανοδικά παρά το γεγονός ότι ο δομικός πληθωρισμός τον Μάιο διαμορφώθηκε σε ελαφρώς υψηλότερα του αναμενόμενου επίπεδα, καθώς οι επενδυτές θεώρησαν ελκυστικά τα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να κινηθούν επίσης θετικά σήμερα. ¶νοδο περιμένουμε και στην εγχώρια αγορά, θεωρούμε όμως ότι οι ανησυχίες για τα επιτόκια θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούν τις αγορές».

Εuroxx: «Μικρές απώλειες έκλεισε ο γενικός δείκτης τιμών της Σοφοκλέους κατά την χθεσινή συνεδρίαση. Ο τζίρος συναλλαγών εμφανίστηκε ικανοποιητικός, ενώ από τους επιμέρους δείκτες ο FTSE-40 κατέγραψε κέρδη με την Γενική Τράπεζα να ενισχύεται 8,11% και την μετοχή του Αστέρα να υποχωρεί 2,69%. Στην Αμερική οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες σημείωσαν σημαντικά κέρδη ενώ στην Ευρώπη κινήθηκαν σε ελαφρά αρνητικό έδάφος, τέλος στην Ασία επικράτησαν θετικές σταθεροποιητικές τάσεις. Για σήμερα εκτιμάται ότι το Χ.Α. θα εμφανίσει την ίδια εικόνα με χθες έχοντας αυξημένες πιθανότητες για μια μικρή θετική αντίδραση».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα