Goldman: Αύξησε την προσφορά εξαγοράς της AB Ports

Για να αμυνθεί της Macquarie Bank
Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2006 10:03

ΣΤΗΝ αύξηση της προσφοράς της στις 840 πένες ανά μετοχή, αξιολογώντας την εταιρεία στα 2,58 δισ. λίρες στερλίνες, (4,76 δισ. δολ.), προχώρησε η Goldman Sachs Group Inc. για την εξαγορά της μεγαλύτερης διαχειρίστριας λιμένων της Βρετανίας Associated British Ports Plc, προκειμένου να αμυνθεί της προσφοράς της Macquarie Bank.

Νωρίς χθες η Goldman είπε ότι συμφώνησε να αγοράσει την ΑΒ Ports προς 810 πένες ανά μετοχή σε μετρητά. Αργότερα την ίδια ημέρα, όμιλος με επικεφαλής την Macquarie Bank είπε ότι ενδέχεται να αμυνθεί της προσφοράς της Goldman.

H πώληση της Associated British Ports, η οποία έχει στην κυριότητά της 21 λιμάνια που εκτείνονται από τις νότιες ακτές της Αγγλίας έως τις βορειοδυτικές της Σκωτίας, θα είναι η τρίτη εξαγορά εταιρείας βρετανικών λιμένων μέσα στο τελευταίο εξάμηνο, καθώς η αύξηση του παγκόσμιου εμπορίου και οι προοπτικές αύξησης των κερδών, προσελκύουν επενδυτές. Στις 29 Μαρτίου ο όμιλος με επικεφαλής τη Goldman είχε προσφέρει 730 πένες για κάθε μία μετοχή της AB Ports.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα