Αλογοσκούφης: Δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις στο ασφαλιστικό

Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2006 11:35

Δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις για κανέναν, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης αναφερόμενος στο ασφαλιστικό κατά τη διάρκεια της συνάντησης μεταξύ εκπροσώπων της ΕΕ και όλων των ελληνικών υπουργείων που πραγματοποιείται στο Ζάππειο Μέγαρο για τα θέματα της ατζέντας της Λισαβόνας.

Ο κ. Αλογοσκούφης σε εναρκτήρια ομιλία του είπε ότι θα αξιολογηθεί η κατάσταση για την ασφάλιση στην Ελλάδα και ότι η αξιωματική αντιπολίτευση βοηθάει στο διάλογο για το ασφαλιστικό. Την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης θα συναντηθεί με εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων.

Οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενημερώθηκαν από τον κ. Αλογοσκούφη και για την πορεία που θα ακολουθηθεί για την αναθεώρηση του ασφαλιστικού.

Αναφερόμενος στις οικονομικές εξελίξεις, ο κ. Αλογοσκούφης είπε μεταξύ άλλων ότι παρά τις δυσμενείς εξελίξεις στις τιμές του πετρελαίου το ΑΕΠ αυξήθηκε το 2005 κατά 3,7%, το έλλειμμα από 6,9% στο 4,5%, ενώ οι δημόσιες δαπάνες ως ποσοστό του ΑΕΠ μειώθηκαν σημαντικά. Από το 48,2% που ήταν το 2004 μειώθηκαν στο 45.,4% το 2005 και θα υπάρξει περαιτέρω μείωσή τους το 2006 (στόχος 44,7%).

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη μείωση του ελλείμματος στο δημόσιο τομέα και χαιρέτισαν την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για τη σύσταση παρατηρητηρίου της ατζέντας της Λισαβόνας.

Επεσήμαναν επίσης ότι η επίσκεψή τους έχει ως στόχο την ανταλλαγή απόψεων με την ελληνική πλευρά και ότι πρέπει να αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες που παρέχονται λόγω της οικονομικής προόδου.

ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα