Τράπεζες - Αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις για την κλαδική σύμβαση εργασίας (2)

Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2006 13:31
UPD:14:25

Στην έναρξη των διαπραγματεύσεων για την κλαδική σύμβαση εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων συμφώνησαν ΟΤΟΕ και τράπεζες, κατά τη δεύτερη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Απασχόλησης και τη ΓΣΕΕ.

Όπως είπε ο υπουργός Απασχόλησης, Σάββας Τσιτουρίδης, μετά το τέλος της συνάντησης, «σύντομα η πλευρά των Τραπεζών, στις αμέσως προσεχείς ώρες ή ημέρες, θα ορίσει μια αντιπροσωπεία η οποία θα συναντήσει την ΟΤΟΕ, με την παρουσία της ΓΣΕΕ πάντα, για να προχωρήσουμε στη διαδικασία η οποία θα καθορίσει τα θέματα και την πορεία και το χρονοδιάγραμμα της διαπραγμάτευσης».

«Είναι πολύ σημαντικό ότι οι δυο πλευρές, με πολύ καλή πίστη και με αμοιβαία εμπιστοσύνη η μία για την άλλη, είναι έτοιμες να καθορίσουν -θα επαναλάβω- και τα θέματα, και τη διαδικασία ενός διαλόγου που θα αντιμετωπίσει ζητήματα μέσα από κλαδική προσέγγιση και που θα καταλήξει σε αποφάσεις κλαδικού και συλλογικού χαρακτήρα», σημείωσε ο υπουργός.

Παράλληλα εκτίμησε ότι από την πλευρά των Τραπεζών υπάρχει ομοφωνία για κλαδική και συλλογική διαπραγμάτευση σε έναν σημαντικό αριθμό θεμάτων.

Οι συνδικαλιστές της ΟΤΟΕ υπογράμμισαν ότι δεν θα διαπραγματευθούν με προαπαιτούμενα, ενώ ως προς το ενδεχόμενο να θέσει η πλευρά των τραπεζών ζήτημα ωραρίου λειτουργίας, απαντούσαν ότι το θέμα μπορεί να τεθεί προς συζήτηση, με την προϋπόθεση να συμφωνούν και οι τραπεζίτες μεταξύ τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα