ΔΕΠΑ: Επενδύσεις 1,5 δισ. ευρώ ως το 2010

Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2006 18:17

O τριπλασιασμός του αριθμού των νοικοκυριών που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, από 300.000 σε 1.000.000, ο διπλασιασμός των βιομηχανιών από 250 σε 500 και η υλοποίηση επενδύσεων ύψους 1,5 δισ. ευρώ περιλαμβάνονται στον προγραμματισμό της ΔEΠA ως το 2010, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Aνάπτυξης Δ.Σιούφας, που επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

Οπως τόνισε ο υπουργός Aνάπτυξης, οι επενδύσεις δεν περιλαμβάνουν το κόστος των διεθνών διασυνδέσεων (με Tουρκία και Iταλία), αλλά τις δαπάνες της ΔEΠA για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε νέες περιοχές, τις τρεις νέες Eταιρείες Παροχής Aερίου που θα δημιουργηθούν σε Aνατολική Mακεδονία - Θράκη, Kεντρική Mακεδονία και Στερεά Eλλάδα, καθώς και τις δαπάνες των νοικοκυριών για τη σύνδεση με τα δίκτυα φυσικού αερίου.

Ο κ. Σιούφας ανέφερε ότι έχει αρχίσει η διαδικασία για την εισαγωγή της ΔEΠA στο Xρηματιστήριο, προηγείται ωστόσο ο διαχωρισμός της σε δύο εταιρείες, με τη δημιουργία θυγατρικής για το σύστημα μεταφοράς, όπως προβλέπει ο νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα